Hlavní obsah

O Vettela nemá Mercedes zájem, tvrdí Bottas

Praha

Světoví šampioni v jednom týmu? Téma, které již několik týdnů hýbe formulí 1. Teď to ale vypadá, že už je vyřešené. Valtteri Bottas z Mercedesu totiž prohlásil, že ho stáj ujistila, že o Sebastiana Vettela nemá zájem a finský jezdec by tedy měl zůstat kolegou šestinásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

Foto: Sport.cz

Valtteri Bottas.

Článek

Mnoho fanoušků formule 1 posílalo Sebastiana Vettela po jeho oznámení odchodu z Ferrari do Mercedesu. Chtěli vidět jeho souboje s Lewisem Hamiltonem v jednom týmu. I bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone mistrovskou stáj vyzval, aby pro příští sezonu německého jezdce angažovala.

Ta je ale nevyslyšela. Tedy aspoň to tvrdí Valtteri Bottas, který je v současnosti Hamiltonovým kolegou. „Jednali jsme spolu s týmem vždy upřímně, i když šlo o to, jak to bude ohledně smlouvy. Dostal jsem jasnou zprávu, že o Sebovi neuvažují,“ prohlásil Bottas na webu autosport.com.

Díky tomu tak už může myslet jen na nadcházející sezonu. „Žádné starosti si tedy nedělám. Přijde mi to docela srandovní, že se letos neodjel ještě ani jeden závod a lidé už dostávají mou sedačku,“ líčil s úsměvem finský jezdec, který se už začal připravovat na start letošního šampionátu. K němu by mělo dojít začátkem příštího měsíce Velkou cenou Rakouska.

Bottas už tento týden na okruhu v Silverstone testoval předloňský vůz Mercedesu. „Bylo skvělé sedět opět v monopostu a vyzkoušet si ho na trati. Už se nemůžu dočkat, až zase začneme závodit,“ přiznal jezdec, který se netají tím, že svého kolegu Hamiltona hodlá sesadit z mistrovského trůnu.

Reklama

Související témata: