Hlavní obsah

Usměvavá jezdkyně se může přiblížit k formuli 1. O body do super licence bude usilovat v prestižním týmu

Praha

Jamie Chadwicková se může zase o krok přiblížit formuli 1. Talentovaná jezdkyně, která loni ovládla formulový šampionát pro ženy W Series, se domluvila na spolupráci s prestižním týmem Prema a od léta bude závodit s jejich monopostem na tratích regionálního evropského šampionátu.

Foto: Sport.cz

Jamie Chadwicková.

Článek

Jako první žena v historii vyhrála závod britské Formule 3. Od té doby je o talentované jezdkyni hodně slyšet. Jamie Chadwicková dokazuje, že dostat se do formule 1, myslí naprosto vážně. Loni ovládla první ročník formulového šampionátu pro ženy W Series a stala se vývojovou jezdkyní Williamsu.

Britská jezdkyně na tyto úspěchy chtěla letos navázat, avšak sezona ženského šampionátu byla zrušena kvůli koronaviru. Mnoho jejích kolegyň tak zůstalo bez práce a rozhodly se zkusit alespoň virtuální šampionát W Series. Chadwicková bude ale na okruzích závodit dál. Zájem o ní totiž projevil prestižní tým Prema, který působí v nižších sériích formule.

Chadwicková tak v létě usedne do jejich monopostu a bude v evropském regionálním šampionátu usilovat o body, které by jí pomohly k zisku super licence pro formuli 1. Než ale k tomu všemu došlo, musela si zajistit dostatek financí. To se jí podařilo díky Davidu Dickerovi, australskému multimilionáři, který se rozhodl závodnici podpořit. „Chceme podporovat její cestu k formuli 1. Chceme, aby Jamie vzkvétala a zdokonalovala své schopnosti jezdkyně,“ uvedl Dicker na webu deníku The Telegraph.

Chadwicková je za to velmi vděčná. „Je to nejúžasnější okamžik mé kariéry. Kdybych měla menší rozpočet, nemohla bych závodit s takovým týmem jako je Prema. Mám teď jasný cíl a doufejme, že se přiblížím zase k formuli 1,“ dodala Chadwicková, která v zimě získala deset bodů za celkové čtvrté místo v asijském šampionátu F3. K zisku super licence je potřeba mít čtyřicet bodů, které jezdec či jezdkyně obdrží během tří let.

Reklama