Hlavní obsah

Stáj Brawn GP propustí více než třetinu zaměstnanců

LONDÝN

Nová stáj formule jedna Brawn GP sice o víkendu triumfovala v úvodním podniku sezony Velké ceně Austrálie, řada jejích zaměstnanců však výrazně prořídne. Vedení oznámilo, že propustí zhruba 270 ze 700 pracovníků.

Článek

V rozhovoru pro pondělní Daily Teleghaph nepříjemnou zprávu potvrdil šéf Nick Fry. "V současnosti máme asi 700 lidí a rádi bychom se dostali na úroveň z roku 2004, kdy u nás pracovalo 430 lidí," připomněl Fry doby, kdy ještě stáj závodila pod značkou BAR. Od sezóny 2006 pak kontrolu nad stájí plně převzala japonská automobilka Honda, která však kvůli globální krizi vydržela v seriálu jen tři roky.

Fry oznámil, že zaměstnanci továrny v Bracley byli informování dopisem zhruba před týdnem. "Je nám líto, že jsme k tomuto kroku museli přistoupit. Nyní jsme však soukromý tým, situaci ovlivnily rovněž nové technické předpisy," vysvětlil.

V Melbourne dosáhl tým Brawn GP absolutního triumfu, když jeho jezdci Jenson Button a Robens Barrichello skončili na prvních dvou místech. To se novému týmu podařilo naposledy před 55 lety.

Reklama

Související témata: