Hlavní obsah

To byla jízda! Talentovaná jezdkyně ve svém prvním závodě v evropské F4 kralovala

Silkeborg/Praha

Juju Nodaová. Další talentovaná jezdkyně, která by jednou na okruzích formule 1, chtěla prohánět muže. Teprve čtrnáctiletá dcera bývalého jezdce F1 a IndyCar Hidekiho Nody už o sobě dává vědět. V Evropě se rozhodla závodit v dánské formuli 4 a při své premiéře hned vyhrála.

Foto: Sport.cz

Juju Nodaová.

Článek

Její otec Hideki Noda si vyzkoušel formuli 1 i závody IndyCar. Avšak příliš úspěšný nebyl. Čtrnáctiletá Juju Nodaová by ho tak jednou mohla překonat. Talentu má opravdu dost. Už na domácích tratích v Japonsku nechávala za sebou své mužské kolegy a překonala několik rekordů.

Teď se chce posunout dál. Spolu s otcem a týmem se rozhodla přesunout do Evropy. Tady by v dánské formuli 4 chtěla sbírat další zkušenosti a zatím se jí to daří. O uplynulém víkendu se zúčastnila prvních tří závodů F4, které se konaly na okruhu Jyllandsringen, a že se s ní musí počítat, dokázala hned v tom úvodním.

V kvalifikaci na něj měla druhý nejrychlejší čas. Do závodu ale odstartovala z pole position, neboť čas jejího přemožitele byl anulován. Nodaová tak měla při své premiéře vynikající možnost vyhrát a využila ji. Po svém prvním závodě v evropské F4 tak vystoupala na nejvyšší stupínek.

Skvěle si vedla i ve druhém závodě, v němž figurovala na třetím místě, avšak kvůli nezaregistrovaným pneumatikám byla diskvalifikována. V tom třetím pak dojela na bronzové příčce. „Jsem spokojená, jak to všechno šlo,“ hlásala Nodaová na webu formulascout.com. „Hlavně s úvodním závodem. Vyhrát jako nováček je něco speciálního. Cítím se skvěle,“ radovala se. „Myslím, že se nám zatím vede dobře, i když je to pro nás někdy obtížné, protože zde neznáme mnoho lidí ani jazyk. Ale závodění je stejně zábavné jako všude jinde,“ dodala Nodaová.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.