Hlavní obsah

Do formule jedna možná vstoupí Aston Martin

V mistrovství světa formule jedna by se mohly v příští sezóně premiérově objevit vozy Aston Martin. Šéf společnosti David Richards, jenž už v F1 působil v čele týmů Benetton a BAR, dnes uvedl, že o vstupu do elitního seriálu velmi vážně uvažuje.

Článek

Richardsovo vyjádření přišlo den poté, co o možném návratu promluvili zástupci týmu Lola. Zájem o vstup nových stájí do formule jedna je důsledkem plánovaného zavedení finančního stropu pro rozpočty, díky čemuž by provoz seriálu utáhli i menší "hráči".

"Zabýváme se myšlenkou vstoupit od roku 2010 velmi seriózně. Samozřejmě ale budou muset být nastavena taková ekonomická pravidla, abychom mohli konkurovat ostatním. Musíme být ale konkurenceschopní i na dráze, nechceme být jen do počtu," citovala ve čtvrtek agentura AP Richardse, k jehož továrním jezdcům ve vytrvalostním seriálu Le Mans Series patří i Češi Jan Charouz a Tomáš Enge.

Šestapadesátiletý Velšan zatím nechtěl spekulovat, zda by se v případě vstupu do F1 tým jmenoval Aston Martin. "Je to příliš brzo, je spousta cest, kterými bychom se mohli vydat," dodal muž, jenž byl blízko návratu do F1 i loni se svou organizací Prodrive.

Reklama