Hlavní obsah

Porušíte opatření? Půjdete za mříže! Maďaři se s týmy formule 1 nemažou

Pohostinnost stranou, doba je zlá... Pobyt ve vězení a vysoké pokuty! Přísné tresty slibuje maďarská vláda pilotům a členům týmů formule, kteří zavítají na jubilejní 35. Velkou cenu Maďarska, pokud poruší striktní opatření proti šíření koronaviru. Třetí závod zkrácené sezony je na programu již o nadcházejícím víkendu.

Foto: Pool, Reuters

Formule 1 v době rouškové... Vítězný Lewis Hamilton na podiu po Velké ceně Štýrska.

Článek

Maďarské orgány zaslaly všem týmům oznámení se zaměřením na občany z Velké Británie a jiných zemí mimo Evropskou unii. Těm, kteří poruší přísná opatření, hrozí vězení a pokuty ve výši 15 tisíc eur.

„Účastníci z Velké Británie a jiných států mimo EU nemohou opustit dějiště nebo ubytovací prostory z jiných důvodů, než je cesta mezi oběma lokalitami a předem dohodnutý musí mít příchod i odchod. Zároveň nemohou používat veřejnou dopravu a taxíky," dodává podrobnosti portál Autosport.

Stravovat by se měli jen v dějišti závodů nebo v ubytovacím zařízení a volný čas mají trávit pouze v těchto prostorách. Nedodržení budou řešit maďarské orgány. Pozoruhodné je, že hned sedm týmů F1 má sídlo ve Velké Británii a striktní opatření se dotknou nejméně dvou tisíc lidí.

Varování přišlo poté, co si Bottas z Mercedesu a Leclerc z Ferrari po VC Rakouska odskočili domů do Monaka.

Závodí se bez fanoušků, vítězům tleská jen pár lidí z depa v rouškách, jež jsou povinné po celou dobu. Během úvodních dvou podniků v rakouském Spielbergu, kde vládli Bottas a Hamilton,) tak dokonce padlo, že formule 1 je teď nejbezpečnější prostředí na světě.

Maďaři však nejspíš zajdou ještě dál...

Reklama

Související témata: