Hlavní obsah

Šéf Ferrari věděl, že nebudou rychlí. Je to ale podle něj ještě horší, než ve stáji mysleli

Budapešť/Praha

Ferrari je zklamané. Italská stáj už po předsezonních testech tušila, že nebude tak konkurenceschopná, jak by si představovala. Jenže první tři Velké ceny ukázaly, že je na tom ještě hůře. „Věděl jsem, že nejsme dostatečně rychlí, že to bude ale až takové, to jsme nečekali,“ přiznal šéf týmu Mattia Binotto.

Foto: Sport.cz

Mattia Binotto.

Článek

V úvodním závodě světového šampionátu se sice radovali z druhého místa Charlese Leclerca, avšak v dalších přišla zklamání. Ve Velké ceně Štýrska měli jezdci Ferrari společnou kolizi a nedojeli, v Maďarsku pak bral Sebastian Vettel šesté a Leclerc jedenácté místo. V průběžném pořadí Poháru konstruktérů patří italské stáji po třech závodech páté místo, na první Mercedes ztrácí devadesát čtyři bodů.

„V Barceloně během testů jsme viděli, že nejsme dost rychlí, že budeme ale až v tak obtížné situaci, to jsme nečekali,“ přiznal šéf týmu Mattia Binotto na webu autosport.com. „Je to ještě horší, než jsme si mysleli,“ dodal s tím, že teď budou v Maranellu tvrdě pracovat na tom, aby za necelé dva týdny v Silverstone předvedli lepší výkony.

Teď se bude zjišťovat příčina neúspěchu. „Vracíme se po první části šampionátu domů a musíme vyzkoušet všechno, co bude možné. Ztrácíme na rovinkách, ztrácíme v zatáčkách. Všechny oblasti našeho monopostu potřebují zlepšit. Současná situace je neudržitelná,“ burcoval Binotto dál.

„Musíme analyzovat celkovou kvalitu našeho vozu, musíme mu porozumět, z jakého důvodu je tak pomalý. Je potřeba zareagovat co nejrychleji, ale bude trvat dlouho, než na to přijdeme. Bude to chtít trpělivost,“ uvědomuje si Binotto s tím, že nedokáže odhadnout, kdy bude Ferrari opět prohánět soupeře.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články