Hlavní obsah

Chceme konkurenci. Nemůžeme za to, že formule 1 je opět nuda, hájí se Mercedes

Praha

Mercedes, Mercedes a opět Mercedes. Německý tým ovládl všechny letošní Velké ceny, které se doposud uskutečnily a mnoho fanoušků už mluví o tom, že o titulu je rozhodnuto. Šéf stáje Toto Wolff to však odmítá a zároveň se hají, že nemůžou za to, že na trati dominují a sezona je tak zase nudná. „Chtěli bychom silnou konkurenci,“ tvrdí Wolff.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

Světovému šampionátu formule 1 opět vládne Mercedes. Tým má v průběžném pořadí Poháru konstruktérů po třech závodech už šestašedesát bodů náskok na druhý Red Bull. Sezona je podle fanoušků a i některých odborníků jednoznačná a německá stáj si jede pro další tituly. Šéf Mercedesu Toto Wolff to ale vidí jinak.

„Kdybychom letošní sezonu brali jako jistou, jako procházku parkem a jen bychom čekali na převzetí trofeje v Paříži v prosinci, tak bychom nevyhráli. U nás si nikdo nemyslí, že je hotovo. Na to bychom mohli snadno doplatit,“ uvedl Wolff na webu motorsport.com. s tím, že dominance nějakého týmu ve formuli není ničím neobvyklým.

Třeba Ferrari vládlo v letech 2000 až 2004. „Vždy se objevila stáj, která dominovala. Pro šampionát je to vždy zvláštní. Nemůžeme ale tým, který učinil pokrok, hnát k zodpovědnosti za to, že je mistrovství předvídatelné,“ vysvětloval Wolff, který by chtěl, aby Mercedes měl na trati konkurenci.

I jemu chybí napínavé souboje. „Moc rádi závodíme proti našim fantastickým soupeřům. Rádi bojujeme proti Ferrari, Red Bullu a líbí se nám, že i Racing Point patří do hry. Opravdu bych chtěl silnou konkurenci s nejistými výsledky, kdy na začátku tréninků nikdo netuší, jaké je rozložení sil,“ dodal Wolff, který se s týmem stejně jako ostatní chystá na nadcházející víkend, kdy se ve Velké Británii uskuteční Velká cena.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články