Hlavní obsah

GP Itálie F1 by mohlo jako poděkování sledovat 250 zdravotníků

Řím

Při Velké ceně Itálie formule 1, která je na programu příští týden, by se navzdory opatřením proti šíření koronaviru mohlo do hlediště dostat pár diváků. Pořadatelé závodu v Monze chtějí na okruh pozvat 250 zdravotníků, aby jim poděkovali za nasazení při boji s nákazou covid-19.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Při Velké ceně Itálie formule 1, která je na programu příští týden, by se navzdory opatřením proti šíření koronaviru mohlo do hlediště dostat pár diváků. (ilustrační foto)

Článek

Mistrovství světa kvůli pandemii odstartovalo se čtyřměsíčním zpožděním a v rámci hygienických opatření se závody jezdí bez diváků. A to chtějí Italové dočasně změnit. "Rádi bychom světu ukázali tváře těch, kteří bez přestávky bojovali proti smrtícímu a neviditelnému monstru," uvedl šéf italského autoklubu Angelo Sticchi Damiani.

V rozhovoru pro deník Corriere della Sera také uvedl, že zdravotníci by byli na hlavní tribuně s kapacitou 1500 lidí, takže by mohli bez problémů dodržet předepsaný odstup. "Hodně jsme bojovali, aby se náš závod jel. Pro Itálii je to znamení restartu. Ukázali jsme, že Italové to zvládnou i v tak těžké době," dodal Sticchi Damiani.

V Itálii, která byla s 261 tisíci případy nákazy a 34 tisíci mrtvými s koronavirem jednou z nejvíce zasažených evropských zemí, se kromě závodu v Monze výjimečně pojedou ještě další dva díly seriálu. V kalendáři zkrácené sezony jsou také Velká cena Toskánska v Mugellu a Velká cena Emilia Romagna v Imole.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace