Hlavní obsah

Massovi bylo ve Valencii horko, jeho Ferrari skončilo v plamenech

PRAHA/VALENCIE

Pilot stáje Ferrari Felipe Massa se ve čtvrtek na okruhu ve Valencii dostal poprvé za volant nového monopostu F150, v kokpitu se ale ohřál jen přes půl hodiny. Jeho vůz totiž nedlouho po začátku třetího dne předsezónních testů zachvátily plameny a brazilský jezdec byl donucen urychleně vystoupit v oblaku dýmu.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Mechanici Ferrari vykládají v boxech monopost Felipeho Massy, který při testech ve Valencii zachvátily plameny.

Článek

Massův dopolední test skončil po dvanácti kolech v páté zatáčce poté, co devětadvacetiletý pilot skončil po smyku mimo trať a jeho vůz zmizel v oblaku kouře. Vicemistr světa z roku 2008 byl nucen rychle opustit kokpit a máváním přivolal na pomoc traťovou obsluhu, která oheň v zadní části vozu rychle uhasila, a rudý monopost putoval zpět do boxů.

„Pro Felipeho to byl horký start,“ uvedla Scuderia prostřednictvím sítě Twitter. „Jeho vůz zachvátil kvůli úniku oleje menší oheň, incident si nicméně vyžádá zevrubnější opravu,“ doplnilo vedení italské stáje.

Felipe Massa spěchá do boxů poté, co jeho vůz při testech ve Valencii zachvátily plameny.foto: Reuters/Eduardo Ripoll

Brazilský pilot se odpoledne na trať vrátil, ale nakonec nezajel lepší než pátý čas. Od dopoledne se na čele pořadí vyhříval Adrian Sutil ze stáje Force India, který zajel o tři desetiny sekundy rychlejší čas než druhý Button. Odpoledne však sešlápl naplno plyn Robert Kubica s novým renaultem a výsledkem byl nejrychlejší čas dne.

Massa ve čtvrtek vystřídal svého týmového parťáka Fernanda Alonsa, jemuž se ve středu podařilo zajet nejrychlejší čas s náskokem tří desetin sekundy na úřadujícího mistra světa Sebastiana Vettela z Red Bullu. Španělský pilot nicméně odmítl srovnávat konkurenceschopnost jednotlivých monopostů. „V této fázi je ještě příliš brzy. Prioritou je najet co nejvíc kilometrů a otestovat novinky: pneumatiky Pirelli či nastavitelné zadní křídlo. A to se zdařilo, najeli jsme víc než sto kol,“ pochvaloval si dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006.

Reklama

Související témata: