Hlavní obsah

V nejlepším světle se jeví Ferrari, tvrdí Button

PRAHA

Příprava na novou sezónu formule 1 je v plném proudu a jezdci si začínají tvořit názor na konkurenci. A zatímco třeba Fernando Alonso z Ferrari je přesvědčen, že jako nejlepší vůz ve startovním poli se jeví nový model Red Bullu, Jenson Button z McLarenu tvrdí to samé o monopostu z Maranella.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso s ferrari při testech v Barceloně.

Článek

Alonso složil poklonu mistrovské stáji poté, co Sebastian Vettel ovládl v pátek i sobotu pořadí s více než sekundovým náskokem. „Jsem přesvědčený, že aktuálně má Red Bull nejsilnější auto,“ poznamenal loňský vicemistr.

Podle Buttona se ale jako nejpovedenější monopost jeví Ferrari. „Při dlouhé jízdě najedou na ostatní dvě sekundy. Samozřejmě je velice těžké srovnávat, týmy mají při testech odlišné programy. I Red Bull vypadá hodně dobře, ale ne tak dobře jako Ferrari,“ podotkl mistr světa z roku 2009.

Letošní ročník mistrovství světa vozů formule 1 by měl odstartovat za tři týdny v Bahrajnu. Na úvodním podnikem sezóny se ale vznáší otazník kvůli nepokojům, které malé ostrovní království v Perském zálivu podobně jako další země arabského světa zachvátily. Na konci příštího týdne by měl navíc na okruhu Šáchir proběhnout i poslední předsezónní test.

Hlavní promotér seriálu Bernie Ecclestone by měl o osudu Velké ceny Bahrajnu rozhodnout v úterý. Konečné slovo k testu by měly v součinnosti s Ecclestonem dát v pondělí samotné stáje, které si přípravu na sezónu organizují samy. Jako pravděpodobný se jeví scénář, že se týmy rozhodnou zůstat ve Španělsku, kde v pondělí vrcholí testy v Barceloně. Náhradní čtyřdenní test by se pak mohl odehrát opět na Katalánském okruhu, případně v Jerezu.

Reklama

Související témata: