Hlavní obsah

Šéfa Ferrari naštval začátek sezóny. Chce víc, než jen doufat ve stupně vítězů

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo se po dvou závodech vyjádřil k nové sezóně. S výkonem Scuderie je nespokojený a požaduje brzké zlepšení. "Určitě nejsem spokojený s tím, jak tato sezóna začala, ale zcela důvěřuji našim lidem, kteří vědí, co dělat v těžkých situacích," uvedl Montezemolo.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Mechanici Ferrari vykládají v boxech monopost Felipeho Massy.

Článek

"Jsem si jistý, že jejich odpověď bude úžasná. Vím, že všichni pracují naplno, a já věřím lidským a technickým kvalitám našich lidí. Věřím, že doba, kdy můžeme doufat maximálně v umístění na stupních vítězů, brzy skončí."

Příležitost dosáhnout lepších výsledků má Ferrari už nadcházející víkend v Číně, ale Montezemolo připustil, že tak brzy velká změna asi nenastane. "Doufám, že uvidím zlepšení, hlavně v kvalifikaci, a že budeme stejně konkurenceschopní jako v neděli v závodě. Ale uznávám, že to bude těžké, protože nemyslím, že by Ferrari mohlo situaci otočit v průběhu jednoho týdne."

Prezident maranellské automobilky konzultoval současnou situaci s šéfem týmu Domenicalim a Fernandem Alonsem. "Ve včerejším závodě jsem viděl Ferrari na úrovni nejlepších a nebýt několika incidentů, mířili jsme na pódium. Dlouze jsem také hovořil s Alonsem, aby mi popsal své dojmy z vozu, a můžu říct, že si v závodě věřil, i když nás čeká hodně práce, abychom se zlepšili."

Reklama

Související témata: