Hlavní obsah

Potvrzený návrat do F1? Räikkönen se upsal Williamsu, šumí paddockem v Indii

PRAHA/DILLÍ

Startovní pole ve formuli 1 bude mít v příští sezóně o dalšího mistra světa navíc. Podle sílících spekulací, které se nesou paddockem v Indii, se totiž převlékne do barev stáje Williams Kimi Räikkönen, který královskou disciplínu opustil po sezóně 2009 a od té doby se věnoval především rallye.

Foto: Zdeněk Sluka

Kimi Räikkönen

Článek

Více či méně potvrzené zvěsti o návratu Räikkönena do formule 1 se vynořovaly prakticky od chvíle, kdy finský mistr světa z roku 2007 opustil tým Ferrari, aby uvolnil místo pro Fernanda Alonsa, a nedohol se na smlouvě s McLarenem. Zatím poslední spekulace spojují jeho jméno se stájí Williams, kterou měl pilot pro svou chladnou povahu přezdívaný Iceman dokonce navštívit v anglickém Grove.

Räikkönenův manažer Steve Robertson se snažil šeptandu, která proběhla paddockem během Velké ceny Singapuru, umlčet s vysvětlením, že není třeba věnovat návštěvě v Grove pozornost. „Víc k tomu nemusím dodávat,“ odmítla potvrdit bližší kontakt obou stran.

Před startem premiérové Velké ceny Indie však spekulace ohledně Räikkönena opět zesílily. A podle zdroje serveru planetf1.com již zdaleka nejde o pouhé námluvy a Fin měl dokonce podepsat s Frankem Williamsem kontrakt na příští rok.

Reklama

Související témata: