Hlavní obsah

Pilot F1 Hamilton by na sebe podle týmu neměl být tak přísný

DILLÍ

Jezdec formule 1 Lewis Hamilton se po nedělní premiérové Velké ceně Indie omlouval týmu McLaren, že svým sedmým místem znehodnotil práci celé stáje. Jeho šéf Martin Whitmarsh ho ale vyzval, aby sebe nebyl tak přísný a ze svých chyb se raději poučil do budoucna.

Foto: Vivek Prakash, Reuters

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton

Článek

Britský jezdec se v závodě dostal už do šesté kolize v sezoně s Brazilcem Felipem Massou. Oba pokračovali, Hamiltonův rival z Ferrari dostal od traťových komisařů penalizaci průjezdem boxy.

Mistr světa z roku 2008 se po závodě kromě kritiky Massy pustil i do sebe. "Musím se týmu moc omluvit za další děsivý závod. Každý víkend předvedou vynikající práci, abych je takhle zklamal. Ani nemůžu vyjádřit, jak je mi líto, že se na tým přenáší všechno to negativní, co se kolem mě v poslední době děje," uvedl Hamilton.

Šestadvacetiletý jezdec by ale podle ředitele stáje na sebe neměl být tak přísný. "Řekl jsem mu už několikrát: Neomlouvej se. Jsi závodní jezdec, pokud uděláš nějakou chybu, pouč se z ní a už se tím dál nezabývej," řekl Whitmarsh.

Hamilton už si v letošním ročníku vykoledoval řadu postihů za agresivní řízení, navíc jeho vůz jako by magneticky přitahoval Massovo ferrari. Mezi oběma jezdci vzniklo pnutí, které ale musejí podle šéfů stájí vyřešit sami piloti.

Britský jezdec ve své kariéře v F1 zatím nikdy neskončil v celkovém bodování za svým týmovým kolegou, tentokrát ale ztrácí dva závody před koncem 38 bodů na Jensona Buttona. "(Hamilton) je hodně přemýšlivý. Přistupuje ke všemu velice vážně, aby ze sebe dostal to nejlepší. Z toho pramení, že je na sebe tak tvrdý," uzavřel šéf McLarenu.

Reklama

Související témata: