Hlavní obsah

Německý pilot F1 Rosberg prodloužil smlouvu s Mercedesem

ABÚ ZABÍ

Německý pilot Nico Rosberg se dohodl se stájí Mercedes na víceletém prodloužení smlouvy. Vedení týmu přesnou délku kontraktu nezveřejnilo, pouze oznámilo, že šestadvacetiletý jezdec bude v šampionátu formule 1 působit v jeho barvách i po sezoně 2013.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Pilot formule 1 Nico Rosberg z Německa

Článek

Rosberg přišel do Mercedesu v roce 2010 z Williamsu, ve vozech německé stáje nasbíral 217 bodů a třikrát se umístil na stupních vítězů; na první vítězství však stále čeká. Podle šéfa stáje Rosse Brawna je však pouze otázkou času, kdy Rosberg začne vítězit. "Momentálně dosahuje výsledků na maximální hranici technických možností našeho vozu," prohlásil.

V probíhající sezoně je syn bývalého finského mistra světa Kekeho Rosberga před předposlední Velkou cenou v Abú Zabí se ziskem 75 bodů na sedmém místě. Jeho slavnější stájový kolega sedminásobný šampion Michael Schumacher je o pět bodů horší na osmé příčce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články