Hlavní obsah

Jsem zpátky, jásal Hamilton v Abú Zabí

PRAHA/ABÚZABÍ

Za pět let ve formuli 1 prý horší sezónu nezažil. A tak není divu, že nedělní triumf ve Velké ceně Abú Zabí bral Lewis Hamilton jako své zmrtvýchvstání. Pilotovi stáje McLaren sice k vítězství v předposledním závodu sezóny pomohly potíže Sebastiana Vettela v prvním kole, poté britský jezdec musel udržet za zády Fernanda Alonsa s vozem Ferrari.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton (vlevo dole) slaví se svou matkou Carmen triumf v Abú Zabí. Vpravo dole Jenson Button, který obsadil třetí příčku, s přítelkyní Jessicou Machibataovou.

Článek

„Moje máma má tento víkend narozeniny. Bylo skvělé obstarat jí takový dárek, zvlášť když je přímo tady v Abú Zabí,“ rozplýval se přešťastný Hamilton po závodu. Radostné rozpoložení mistra světa z roku 2008 bylo na místě: v průběhu letošního roku totiž zatím vyhrál jen dvakrát a byl blízko tomu, aby vyrovnal svůj dosud nejhorší rok ve formuli 1. V sezóně 2009 totiž také zvítězil jen dvakrát...

„Když jsem zpomalil za šachovnicovým praporkem, běželo mi hlavou, že tohle byl jeden z nejlepších závodů vůbec. Udržet za zády jednoho z nejlepších pilotů v seriálu je pořádně těžká práce. Dával jsem velký pozor na pneumatiky a snažil se držet odstup. Tým odvedl skvělou práci při zastávkách v boxech,“ liboval si britský jezdec.

Lewis Hamilton si triumf v Abú Zabí patřičně vychutnal.foto: ČTK/AP/Luca Bruno

Hamiltonovi patří v průběžném pořadí světového šampionátu pátá příčka (pátý skončil i v roce 2009 poté, co o rok dříve získal titul) a již přišel o možnost vybojovat pozici vicemistra. Po nevydařené sezóně, během níž byl častějším hostem v kanceláři jury než na stupních vítězů, ale čekal na dobrý výsledek jako na smilování.

„Nevím, jestli jsem se vrátil do starých dobrých kolejí. Ale určitě je to dobrý odrazový můstek. Máme před sebou další parádní závod v Brazílii, tak snad se mi podaří držet linii. Dnešek byl skvělý, dařilo se mi jet dobře i v momentech, kdy byl Fernando rychlejší,“ dodal spokojený Hamilton.

Reklama

Související témata: