Hlavní obsah

Hamilton počítá, že ve formuli 1 prodlouží smlouvu s McLarenem

SAO PAULO

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton počítá s tím, že i v příštích sezonách bude jezdit za stáj McLaren. Mistrovi světa z roku 2008 sice za rok končí smlouva, ovšem s vedením stáje už vyjednává o jejím prodloužení.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton si triumf v Abú Zabí patřičně vychutnal.

Článek

"(Šéf stáje) Martin (Whitmarsh) už se mnou mluvil o prodloužení smlouvy, takže vím, že máme na věc stejný názor a že si spolu sedneme, abychom to probrali. Já každopádně chci zůstat," řekl Hamilton po posledním závodu sezony v Brazílii.

V letošním šampionátu skončil na pátém místě o 43 bodů za týmovým kolegou Jensonem Buttonem, který byl druhý. Hamilton tak vůbec poprvé v kariéře prohrál souboj s jezdcem ze stejné stáje.

"Pro mě je teď nejdůležitější, abych se v příští sezoně vrátil tam, kam patřím. Abych znovu vyhrával a užíval si závodění," řekl šestadvacetiletý Hamilton, který je spojen s McLarenem již od třinácti let. "Všichni vědí o mé oddanosti McLarenu, takže není proč spěchat s podpisem smlouvy."

Také Whitmarsh je přesvědčen, že budou ve spolupráci pokračovat. "Jsem si jistý, že najdeme způsob, jak se posunout dopředu tak, aby Lewis pro nás vyhrál ještě řadu závodů," řekl šéf McLarenu.

Reklama

Související témata: