Hlavní obsah

Vztahy mezi Kubicou a Renaultem ustrnuly na bodě nula

PRAHA

Sveze se ještě Robert Kubica v monopostu stáje Renault, která bude od příští sezóny vystupovat pod názvem Lotus? Tým angažoval pro nadcházející rok Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana a pozice polského jezdce, který v únoru vážně havaroval při rallye, je silně nejistá. A silné ochlazení vztahů již přiznal šéf stáje Eric Boullier.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Pošilhává Robert Kubica po kokpitu ve Ferrari?

Článek

Kubica měl od hrůzné havárie během regionální rallye v Itálii, při níž mu svodidlo proniknuvší podlahou Fabie S2000 málem amputovalo pravou ruku, u Renaultu trvalou podporu. Ta však poté, co sedmadvacetiletý závodník oznámil, že nestihne start příští sezóny, citelně ubyla. Zvlášť poté, co se v paddocku vyrojily spekulace o tom, že by se Kubica v roce 2013 mohl upsat Ferrari.

A tak zatímco ještě před třemi týdny Boullier hlásil, že je kdykoliv připraven poskytnout Kubicovi vůz pro testování, nyní je vše trochu jinak. „Nedám mu auto a nenechám ho pěkně testovat, pokud mi podepíše opci na rok 2013 někde jinde,“ prohlásil rozezlený šéf Renaultu.

A jedním dechem dodal, že vzájemné vztahy s polským jezdcem se ocitly na bodě nula. „Nevím, jestli bude budoucnost Lotusu a Roberta společná. Musíme si s Robertem sednout a ujasnit si vzájemně plány. Pokud mu budeme moci pomoct k návratu do formule 1, pomůžeme mu. Máme ale nakontraktované své jezdce a musíme se starat hlavně o ně,“ dodal Boullier.

Reklama

Související témata: