Hlavní obsah

Testy F1 pokračují bez Lotusu, nejrychlejší byl Hülkenberg

BARCELONA

Testování týmů formule 1 v Barceloně už pokračuje bez stáje Lotus. Tým vracejícího se exmistra světa Kimiho Räikkönena po úterních potížích s podvozkem nadobro ukončil účinkování na okruhu Catalunya a přišel o čtyři dny zkušebních jízd.

Foto: Albert Gea , Reuters

Nico Hülkenberg z týmu Force India

Článek

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale je alespoň pozitivní, že jsme brzy odhalili příčinu potíží a už pracujeme na řešení," řekl šéf týmu Eric Boullier.

Potíže vyvstaly v úterý krátce poté, co zahájil testování Räikkönenův týmový kolega Romain Grosjean. Kvůli prasklině v podvozku odstavil vůz už po sedmi kolech, načež tým z bezpečnostních důvodů zcela zrušil zbývající program. Při posledním testování před startem MS od 1. do 4. března znovu v Barceloně chce Lotus opět být.

V druhém dnu testů dosáhl nejrychlejšího času německý pilot Nico Hülkenberg z týmu Force India. Už v dopoledních jízdách zvládl jedno kolo za 1:22,608 minuty. Světový šampion Sebastian Vettel z Red Bullu, který ovládl první den, oproti svému úternímu maximu zrychlil na 1:22,891, ale byl až třetí za Mexičanem Sergiem Pérezem ze Sauberu. V dalších dnech už Vettela nahradí Mark Webber.

Opět předčasně musel testovací den ukončit tým Mercedes. Po úterních potížích s hydraulikou nemohl odpoledne Nico Rosberg vyjet na trať kvůli úniku oleje. Od Hülkenberga jej dělily přes dvě sekundy. Nejpilnějším pilotem dne byl se 121 okruhy Lewis Hamilton z McLarenu a zajel šestý čas.

Reklama