Hlavní obsah

Ukázal bych mu, kde jsou dveře! pustil se do Hamiltona bývalý šéf stáje

Londýn/Praha

Velký otazník se vznáší nad nadcházející sezonou formule 1. Kde, případně jestli vůbec, bude pokračovat v šampionátu sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton? Šestatřicetiletý britský pilot se totiž podle všeho stále nemá k podpisu nového kontraktu s Mercedesem. K celé situaci se nedávno vyjádřil i legendární Eddie Jordan, bývalý šéf stejnojmenné stáje. „Kdybych byl šéfem Daimleru, ukázal bych mu dveře. Buď pojedeš podle našich podmínek, nebo odejdeš,“ nechal se slyšet známý Ir v rozhovoru pro portál F1 Insider.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý šéf stáje formule 1 Eddie Jordan na archivním snímku

Článek

Za vším jsou podle všeho peníze a Jordan, který v seriálu působil jako šéf a majitel stáje v letech 1991-2005, má jasno, jak by v případě vyjednávání s Hamiltonem postupoval.

„Slyšel jsem, že Lewis chce od Mercedesu víc, než kolik mu nabízejí. Prý je to i otázka sdílených příjmů a roli v rámci celé skupiny Mercedesu," tvrdí Jordan. Stáj by podle něj udělala lépe, kdy spolupráci se svou hvězdou ukončila.

„Řekl bych mu to samé, co řekl Bernie Ecclestone po smrti Ayrtona Senny. Přesto, že Bernie byl tehdy v šoku a smutný víc než kdokoliv jiný, jako první se s tím vyrovnal a řekl nám, ať přestaneme kňučet, protože každý je nahraditelný," zavzpomínal Jordan. „Lewis by něco takového už měl vědět," dodal.

Nová sezona formule 1 začne 28. března Velkou cenou Bahrajnu. Jestli se do kokpitu Mercedesu znovu usadí Hamilton a zaútočí na 8. titul mistra světa je zatím ve hvězdách a rozhodnou o tom jednání v následujících dnech.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint