Hlavní obsah

Alonso bude v F1 závodit s titanovými destičkami v čelisti

Sáchir

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso je přesvědčen, že následky zranění a operace po nehodě na kole ho v nové sezoně nijak neovlivní. Jezdec stáje Alpine však bude muset závodit s titanovými destičkami v čelisti.

Foto: Alpine

Fernando Alonso je velmi optimistický...

Článek

"Dva týdny už normálně trénuji a v pondělí a úterý jsem byl na simulátoru," řekl novinářům v průběhu dnešních testů v Bahrajnu Alonso, který se do formule 1 vrátil po dvouleté pauze. Comeback mu zkomplikovala nehoda na kole, když ho ve Švýcarsku srazilo auto a devětatřicetiletý Španěl musel na operaci.

"Přípravu to nijak zásadně neovlivnilo, zmeškal jsem jen pár marketingových a natáčecích akcí, což mi v podstatě udělalo radost," uvedl Alonso. "Ani moji práci to nijak neovlivní. Sice mi budou muset z horní čelisti odstranit dvě titanové destičky, ale až po sezoně," dodal.

Alonso získal mistrovské tituly v letech 2005 a 2006 s Renaultem a s nástupcem slavné stáje Alpine se do šampionátu vrátí. "V posledních letech jsem cítil, že jsem v životní formě. Proto jsem se vrátil. Cítil jsem, že jezdím nejlépe v kariéře, jen jsem se musel rozhodnout, co ještě chci v kariéře dokázat," prohlásil.

"A jelikož jsem v životní formě, tak formule 1 byla jasnou volbou," řekl Alonso, který má na kontě také dva triumfy ve slavném vytrvalostním závodě 24 hodin v Le Mans. "Ale abyste vyhrával závody a tituly, tak potřebujete trochu víc než jen odhodlání a víru. Potřebujete k tomu víc věcí a to chceme v týmu Alpine vybudovat," dodal.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články