Hlavní obsah

Překvapení. Na tradičně červené žihadlo stáje Ferrari se vloudilo zelené logo

Maranello
Aktualizováno

Očekávání jsou velká. Nové vozy mají slavnou značku dovézt zpátky do špičky. Stáj Ferrari představila dlouho očekávaný model SF21 pro letošní sezonu formule 1. Vůz je samozřejmě vyzdoben v tradiční červené barvě Ferrari, až tak tradiční ovšem jistě není zelené logo sponzora Mission Winnow na krytu motoru za kokpitem. Samotná červená také vzadu přechází do více vínové barvy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ferrari SF21 pro nadcházející sezonu formule 1Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Exšampion Sebastian Vettel je pryč. Nový vůz dostali do rukou Carlos Sainz a Charles Leclerc. Mají za úkol obnovit hrdost na slavnou značku z Maranella poté, co Ferrari loni prožilo nejhorší sezonu od roku 1980 a skončilo až na šestém místě pořadí konstruktérů, za týmy jako McLaren, Renault či Racing Point.

Když byl koncem února oficiálně představen nováček Sainz, šéf týmu Mattia Binotto navnadil fanoušky, že SF21, který bude obsahovat novou pohonnou jednotku Ferrari 066, již vypadá docela dost rychle ve srovnání s předchůdcem SF1000.

Ferrari tak hýčká naději, že díky vylepšenému autu bude v roce 2021 soutěžit o první pole position od Grand Prix Mexika 2019 - a hlavně o první vítězství od Grand Prix Singapuru 2019.

Přehlídka všech monopostů pro letošní sezonu mistrovství světa formule 1

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Nový model SF21 se poprvé ukáže v akci na okruhu v Bahrajnu při předsezonním testování tento víkend.

Ferrari je předposlední stájí, která nový vůz představila. Zbývá už jen Haas, který tak má učinit v pátek ráno.

Reklama

Související témata: