Hlavní obsah

Šampaňské z boty? Ricciardo uzavřel další sázku

Pilot formule 1 Daniel Ricciardo pokračuje v tradici uzavírání sázek se svými nadřízenými. Australský jezdec se domluvil se šéfem McLarenu Zakem Brownem, že pokud se v této sezoně probojuje na stupně vítězů, bude se moci projet v ikonickém voze Chevrolet Monte Carlo, s nímž jezdil v roce 1984 sérii NASCAR sedminásobný šampion Dale Earnhardt starší.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Daniel Ricciardo v Bahrajnu.

Článek

"Postav se na pódium a ta jízda je tvá, Danieli Ricciardo," napsal na twitter Brown.

Jednatřicetiletý rodák z Perthu patří k velkým fanouškům americké motoristické legendy, která zahynula v roce 2001 při nehodě v posledním kole závodu 500 mil Daytony. Stejně jako Earnhardt i Ricciardo jezdí s číslem 3. Ještě v minulých týdnech žertoval, že by mohl s výkonným ředitelem McLarenu hrát o jedno z aut z jeho soukromé sbírky, nakonec však zůstalo "jen" u projížďky ve speciálu, s nímž slavný pilot obsadil před 37 lety osmkrát stupňů vítězů.

Ricciardo, jenž proslul v F1 i svým rituálem "shoey", při němž pije na stupních vítězů šampaňské ze své boty, se vsadil i v minulé sezoně v Renaultu. S tehdejším šéfem Cyrilem Abiteboulem se hecoval, že se v případě Australanova umístění na stupních vítězů nechá francouzský funkcionář tetovat. Navzdory tomu, že pak Ricciardo skončil dvakrát třetí, Abiteboul, jenž byl před sezonou z týmu odvolán, dosud sázku nedodržel.

V úvodní Velké ceně Bahrajnu dojel Ricciardo sedmý se ztrátou minuty a šesti vteřin na vítězného Lewise Hamiltona. Další závod Emilia Romagny je v plánu 18. dubna.

Reklama

Související témata:
Chevrolet Monte Carlo