Hlavní obsah

Bottas vládl úvodním tréninkům F1 v Imole, Verstappen měl problémy

Imola
Aktualizováno

Finský pilot Mercedesu Valtteri Bottas vyhrál oba dnešní tréninky na Velkou cenu Emilie Romagny. Týmového kolegu Lewise Hamiltona porazil dopoledne o 41 tisícin sekundy, ve druhé dokonce jen o setinu. Problémy naopak měl rival z Red Bullu Max Verstappen, který kvůli technickým potížím odpolední jízdy nedokončil.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Finský pilot Mercedesu Valtteri Bottas vyhrál oba dnešní tréninky na Velkou cenu Emilie Romagny.

Článek

Druhý muž loňské sezony Bottas na ikonické trati v Imole úspěšně vykročil za možnou obhajobou loňské pole position. V úvodním závodě sezony v Bahrajnu skončil třetí a zajel i nejrychlejší kolo závodu.

"Jsme na tom zase o něco lépe než minulý závod. Za to jsem hodně rád," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

Naopak Verstappen, který má být hlavním vyzyvatelem úřadujícího šampiona Hamiltona, vloni závod na tomto okruhu nedokončil a i tentokrát měl trable. Po třetím nejrychlejším čase z prvního tréninku totiž v tom druhém odjel jen pár kol, než mu vůz "zhasl". Nizozemský pilot musel do boxů pěšky a jeho vůz byl do zázemí dopraven po veřejných komunikacích.

"Mám rád Itálii. Je tu skvělé jídlo a líbí se mi tu. Nicméně při závodech tu nemám moc štěstí. Měl jsem problém s hnací hřídelí, takže jsem musel zastavit. Podíváme se na to a snad se nám bude v sobotu dařit lépe. Uvidíme, kde tento víkend skončíme," řekl Verstappen.

Vedle dua Mercedesu na sebe pátým a třetím časem upozornil Pierre Gasly z Alpha Tauri a v nejlepší šestce byli v obou jízdách i piloti domácího Ferrari Carlos Sainz a Charles Leclerc. Monačan ale zakončil odpolední sekci menší havárií, druhý trénink byl proto stejně jako ten první při nehodě Nikity Mazepina odmáván červenými vlajkami.

Program Velké ceny Emilia Romagny bude pokračovat sobotním třetím tréninkem a kvalifikací. Nedělní závod má start naplánován na 15:00.

Tréninky na Velkou cenu Emilia Romagny, závod mistrovství světa formule 1 v Imole:
První trénink:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:16,564
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,041
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,058
4. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,232
5. Gasly (Fr./AlphaTauri) -0,324
6. Sainz (Šp./Ferrari) -0,324.
Druhý trénink:
1. Bottas 1:15,551
2. Hamilton -0,010
3. Gasly -0,078
4. Sainz -0,283
5. Leclerc -0,820
6. Pérez (Mex./Red Bull) -0,860

Reklama

Související témata: