Hlavní obsah

Okruh Gillese Villeneuvea se místo závodů F1 přeměnil v očkovací centrum

Montreal

Slavný okruh Gillese Villeneuvea v kanadském Montrealu se pro příští tři víkendy přeměnil na očkovací centrum proti koronaviru. V dějišti Velké ceny formule 1, která ale byla letos kvůli zdravotním opatřením podruhé za sebou zrušena, se má během tří víkendů aplikovat až šest tisíc dávek vakcín. Informovaly o tom oficiální stránky F1.

Foto: twitter:@F1Media, Twitter

V očkovací centrum se proměnil okruh Gillese Villeneuvea v kanadském Montrealu.

Článek

Akce probíhá ve spolupráci s pořadateli závodu, městem Montreal, vládou provincie Québec a místními zdravotnickými úřady. Zájemci o očkování mohou do areálu dorazit ve dnech 29. a 30. května na kole, v dalších dvou týdnech bude povolen na tzv. "pit stop" příjezd i předem objednaných klientů v automobilech.

Ve 20 garážích, které jinak slouží pro vozy formule 1, se může aplikovat až 187 dávek za hodinu. Dohromady je centrum schopné naočkovat až tisíc lidí denně.

Vedle vakcinace v nevšedních kulisách mohou zájemci zhlédnout i výstavu sportovních či závodních vozů. Akce by měla trvat do 13. června, což je datum, kdy se měla v Montrealu konat letošní Velká cena Kanady.

Reklama

Související témata: