Hlavní obsah

Hamiltonovy oslavy byly nesportovní, řekl Verstappen po Velké ceně Británie

Silverstone

Za neuctivé a nesportovní označil nizozemský jezdec Max Verstappen vítězné oslavy Lewise Hamiltona po Velké ceně Británie. Pilot Red Bullu se na svého soupeře zlobil především za kolizi v prvním kole, po níž Verstappen vletěl ve vysoké rychlosti do bariér a musel z preventivních důvodů do nemocnice. Hamilton po novém startu vyhrál a snížil Verstappenův náskok v čele MS na osm bodů.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Hamilton se rozjel při oslavách, sklidil kritiku. Za neuctivé a nesportovní označil nizozemský jezdec Max Verstappen vítězné oslavy Lewise Hamiltona po Velké ceně Británie

Článek
Fotogalerie

"V první řadě jsem rád, že jsem v pořádku. Byl to celkem velký náraz 51 G. Už se ale cítím dobře," napsal na sociální sítě Verstappen. "Jsem ale velmi zklamaný, že jsem byl vyřazen takovýmto způsobem. Udělená penalizace nám nijak nepomohla a neodpovídá nebezpečnému manévru, který Lewis předvedl na trati. Sledovat oslavy po závodě, zatímco jsem pořád v nemocnici, je neuctivé a nesportovní chování. Jedeme nicméně dál," prohlásil Verstappen.

Po nehodě si stěžoval na bolest ramene a točila se mu hlava. I proto podstoupil CT vyšetření a ještě v neděli večer byl z nemocnice propuštěn.

Kolize, při níž Hamilton trefil v napínavém souboji plném pokusů o předjetí pravou zadní pneumatiku Verstappena, se nelíbila ani šéfovi Red Bullu Christianu Hornerovi. Britův manévr označil za nebezpečný a nepřijatelný. "Nechápu, jak může mít Lewis radost z vítězství, když soupeře dostal do nemocnice," prohlásil mimo jiné Horner.

Britský jezdec nicméně reagoval, že neví, za co by se měl omlouvat a že z jeho pohledu byl na vině především Verstappen, který si počínal v souboji příliš agresivně a nedal mu prostor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint