Hlavní obsah

Dvojnásobný šampion F1 Alonso bude za Alpine jezdit i v roce 2022

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso prodloužil o další rok smlouvu s týmem Alpine. Španělský jezdec, který se letos vrátil do prestižního seriálu po dvouleté pauze, stvrdil s francouzskou stájí nový kontrakt do roku 2022. Tým o tom informoval na svých oficiálních stránkách.

Foto: Alpine

Formule Fernanda Alonsa

Článek

"Jsem šťastný, že mohu potvrdit prodloužení smlouvy s Alpine. Od chvíle, kdy jsem se vrátil, se tu cítím jako doma. Uvítali mě tu s otevřenou náručí," řekl Alonso.

Čtyřicetiletý závodník, který i v minulosti jezdil za stejný tým, jen pod názvem Renault, naznačil možné pokračování spolupráce už v minulých dnech. Tehdy sdílel na sociálních sítích kódovanou zprávu, v níž sliboval oznámení "velké novinky." Jeho týmovým kolegou bude i v příští sezoně Esteban Ocon.

Právě francouzskému kolegovi Alonso pomohl v minulé Velké ceně Maďarska k premiérovému vítězství v F1. Během závodu svedl řadu tvrdých soubojů s později druhým Lewisem Hamiltonem, který pak v závěru už neměl čas na Ocona zaútočit. Sám Alonso skončil na Hungaroringu čtvrtý a dosáhl nejlepšího umístění v sezoně. Aktuálně mu v MS patří 11. místo s 38 body.

"Fernando nás od svého návratu všechny nadchl. Jeho výkon v Maďarsku byl jen dalším příkladem jeho jezdeckého umu a ukázal, jak zkušeným jezdcem je," uvedl výkonný ředitel týmu Laurent Rossi.

Mistr světa z let 2005 a 2006, který během kariéry závodil i za Ferrari nebo McLaren, v příštím roce absolvuje už 19. sezonu v F1. Během pauzy v letech 2019 - 2020 startoval v ikonickém závodě 500 mil Indianapolis nebo debutoval na Rallye Dakar. Zde skončil v minulém roce v kategorii automobilů třináctý.

Tým Alpine drží v průběžném pořadí MS páté místo v Poháru konstruktérů a jeho představitelé vyhlížejí i změny v pravidlech pro příští rok. Právě na ně se těší i Alonso. "Zatím je to pro všechny složitá sezona, ale ukázali jsme jako tým posun a právě výsledek z Maďarska toho byl důkazem. Jsem velkým zastáncem potřeby rovných podmínek a změn ve sportu. Sezona 2022 k tomu bude velkou příležitostí," dodal Alonso.

Reklama

Související témata: