Hlavní obsah

Mexičan Pérez bude i v příští sezoně závodit za tým Red Bull

Spa-Francorchamps

Mexický jezdec Sergio Pérez bude i v příští sezoně formule 1 působit v týmu Red Bull. Jednatřicetiletý závodník dnes prodloužil s druhým týmem průběžného pořadí mistrovství světa smlouvu do konce roku 2022. Red Bull o tom informoval na svém webu.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Mexický jezdec Sergio Pérez bude i v příští sezoně formule 1 působit v týmu Red Bull.

Článek

"Jeho zkušenosti a závodnické dovednosti jsou pro nás v boji o Pohár konstruktérů neocenitelné. Se začleněním do širšího týmu neměl žádné problémy a jeho výkony v první polovině sezony na nás udělaly dojem," uvedl šéf týmu Christian Horner na adresu závodníka s 207 starty v F1.

Pérez přišel do Red Bullu po loňském konci v týmu Racing Point. Už v úvodních 11 závodech se stal platným týmovým kolegou Maxe Verstappena, který letos bojuje s Lewisem Hamiltonem z Mercedesu o mistrovský titul. Pérezovi aktuálně patří v pořadí páté místo se 104 body. Nejlepší výsledek si připsal v červnové Grand Prix Ázerbájdžánu, kterou vyhrál. Na stupních vítězů byl i ve Velké ceně Francie, v níž skončil třetí.

"Jsem rád, že mohu pokračovat v tak skvělém týmu a vstoupit s ním i do nové éry formule 1," připomněl Pérez změnu pravidel, které v příští sezoně vstoupí v platnost. "Je to pro mě velká šance. S novými regulemi začíná každý od nuly a mým cílem bude dostat se s Red Bullem až na vrchol," slíbil .

Program mistrovství světa formule 1 pokračuje tento víkend Velkou cenou Belgie.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint probíhá
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články