Hlavní obsah

Vettelova dominance zabíjí zájem o formuli 1, bojí se Hamilton

Praha

Sebevědomá vláda Sebastiana Vettela nad zbytkem startovního pole může ublížit formuli 1. Je o tom alespoň přesvědčen pilot Mercedesu Lewis Hamilton, podle nějž je současná dominance jezdce stáje Red Bull srovnatelná s hegemonií legendárního Michaela Schumachera po roce 2000. Sám Hamilton v té době prý závody formuli 1 ani nesledoval, protože dopředu věděl, jak dopadnou.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Sebastian Vettel sahá po čtvrtém titulu mistra světa v řadě.

Článek

„Vzpomínám si, jak jsem se posadil k televizi, podíval se na start, usnul a probudil se až po skončení závodu, protože bylo jasné, jak skončí," řekl Hamilton BBC po nedělní Velké ceně Koreje, kterou Vettel ovládl bez náznaku potíží. „Jsem si sakra jistý, že v současnosti spousta lidí přistupuje k formuli 1 úplně stejně," rýpl si britský pilot.

Vettel si v Koreji připsal čtvrté vítězství v řadě, v sezóně osmé a už tuto neděli si může na okruhu v japonské Suzuce zajistit čtvrtý titul mistra světa po sobě. Tím by se vyrovnal legendárnímu Juanu Manuelu Fangiovi, který triumfoval v letech 1954-57, a rovnou by mohl začít pošilhávat po rekordní bilanci Schumachera, jehož série se protáhla na pět let (2000-2005).

Vettelovu jedinečnost ale oceňuje i sám Hamilton. „Celý rok jede parádně. Podívejte se na jeho bilanci, samá první, druhá místa. Zaslouží si to," poznamenal.

A podle šéfa týmu Red Bull Christiana Hornera je možná načase začít Vettela rovněž titulovat přívlastkem „legendární". „Zákonitě patří mezi nejlepší z nejlepších všech dob. Úroveň, kterou předvádí, je obdivuhodná v mnoha ohledech," podotkl Vettelův boss.

Reklama

Související témata: