Hlavní obsah

Brawn popřel, že končí v roli šéfa týmu F1 Mercedes

Suzuka

Šéf týmu formule 1 Mercedes Ross Brawn popřel informace, že by bylo definitivně rozhodnuto o jeho odchodu na konci sezóny. Rozhodně odmítl, že by měl namířeno do McLarenu či k Hondě.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Nico Rosberg ze stáje Mercedes během Velké ceny Koreje.

Článek

"Na rozhodnutí mám čas do zimy," řekl magazínu auto, motor und sport Brawn před víkendovou Velkou cenou Japonska. Popřel tak pondělní zprávu Sport Bildu, že v Mercedesu na konci roku stoprocentně končí. Nahradit ho údajně má technický ředitel Paddy Lowe.

Osmapadesátiletý Brit Brawn jedná o své budoucnosti s šéfem dozorčí rady Nikim Laudou, jenž ho chce v týmu udržet. "Ale bude to jen jeho rozhodnutí," řekl bývalý vynikající pilot.

Brawn podle spekulací jednal o přestupu ke konkurenčnímu McLarenu, to však popřel. "S McLarenem ani s Hondou jsem neprohodil ani slovo," uvedl. Honda, v jejíž stáji Brit pracoval v roce 2008, bude od roku 2015 dodávat McLarenu motory.

Brawn, považovaný za technického génia, pomohl ke všem sedmi titulům v týmech Benettonu a Ferrari německé legendě Michaelu Schumacherovi. Pak působil v Hondě a po jejím odchodu z F1 tým převzal a v roce 2009 se ve stáji se svým jménem podílel na triumfu Jensona Buttona v šampionátu.

Po úspěšné sezoně prodal stáj Mercedesu, kde se posléze znovu sešel se Schumacherem, jenž v týmu prožil nevydařený návrat do seriálu.

Reklama

Související témata: