Hlavní obsah

Lotus se dohodl s Räikkönenem na uhrazení dlužných výplat

Abú Zabí

Vedení stáje formule 1 Lotus věří, že pilot Kimi Räikkönen závěrečné dva závody mistrovství světa nevynechá. Podle nového investora finskému jezdci brzy uhradí mzdu, kterou mu dluží, a vyplatí mu i odškodné.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Finský pilot Kimi Räikkönen.

Článek

"Včera večer jsem se setkal s Kimiho manažerem Stevem Robertsonem. Omluvil jsem se mu a omluvil jsem se i Kimimu," řekl agentuře Reuters Mansoor Idjaz, zástupce skupiny investorů, kteří chtějí v Lotusu koupit podíl 35 procent.

"Máme v úmyslu nejen zajistit uhrazení dluhů, ale také vyplatíme všem zaměstnancům odškodné. Proto věřím, že když my splníme své závazky, dodrží Räikkönen i ty jeho a odjede za nás poslední dva závody," dodal.

Splácet začne už tento týden

Vstup nového investora do Lotusu, který vlastní lucemburská společnost Genii Capital, zatím není dokončen, podle Ijaze k tomu však dojde velmi brzy. "Tým začne dluhy splácet už tento týden. Přivedeme sponzory, kteří nám zajistí budoucnost i konkurenceschopnost," prohlásil Ijaz s tím, že jako náhradu za Räikkönena, jenž se příští rok vrací do Ferrari, by rád získal Němce Nica Hülkenberga.

Mistr světa z roku 2007 Räikkönen o možnosti bojkotu závodů v USA a Brazílii promluvil v sobotu před Velkou cenu Abú Zabí. Původně zvažoval, že nepojede ani ve Spojených arabských emirátech, nakonec se však na start postavil, ale po kolizi se soupeřem záhy skončil.

Reklama