Hlavní obsah

Schumiho manažerka odmítla pesimistické předpovědi. Pořád věříme!

Praha

Středeční vyjádření bývalého šéflékaře formule 1 Garyho Harsteina, který na svém blogu varoval fanoušky Michaela Schumachera před „opravdu špatnými zprávami", donutilo manažerku legendárního závodníka Sabine Kehmovou prolomit bariéru mlčení. Podle blízké spolupracovnice sedminásobného mistra světa stále přetrvává přesvědčení, že Schumacher svůj nejtěžší závod zvládne.

Foto: Facebook

Svět formule 1 drží Michaelu Schumacherovi palce, aby zvítězil i ve svém nejtěžším závodu.

Článek

Harstein ve středu upoutal pozornost světa na svém blogu, kde Schumacherovy příznivce „varoval před nejhorším" s tím, že je „méně a méně pravděpodobné, že se Michael opravdu uzdraví".

Současně s odvoláním na své důvěrné zdroje naznačil, že německou legendu bezprostředně po těžkém úrazu hlavy na sjezdovce v Méribelu transportovali do nemocnice v Moutiers, která ale nemá odpovídající neurochirurgické oddělení. A následným přesunem na univerzitní kliniku do Grenoblu prý vzniklo zdržení, které se negativně podepsalo na Schumacherově stavu.

Na to Kehmová zareagovala prohlášením pro německý bulvární list Bild. „Stále platí, co jsem uvedla v posledním prohlášení. Jsme přesvědčení, že to Michael zvládne a probudí se. Podstupujeme tuto bitvu spolu s ním i lékaři, jimž plně důvěřujeme," uvedla ve středu vpodvečer.

Německý deník navíc zpochybnil Harsteinem zmíněné „důvěrné zdroje". „Je známo, že Harstein během svého působení ve formuli 1 nikdy neměl k Schumacherovi nějak blízko. A nebyl v kontaktu ani s jeho rodinou, ani s lékaři," píše Bild.

Strohá komunikace živí spekulace

Od osudové nehody při lyžování v Savojských Alpách, kde Schumacher při jízdě v neupraveném sněhu po kontaktu s kamenem ztratil rovnováhu a narazil hlavou do dalšího kamene či kusu skály, uplynou v sobotu přesně tři měsíce. Kvůli vážnému zranění lebky a mozku byla ikona stáje Ferrari dvakrát operována a čtyři týdny po úrazu strávila v umělém spánku.

Na konci ledna lékaři v Grenoblu zahájili snižováním dávek sedativ proces probouzení, jehož průběh či výsledky ale Kehmová nijak obšírně nekomentovala. Pouze před dvěma týdny uvedla, že Schumacherův stav vykazuje „malé povzbudivé náznaky". Strohá komunikace tak dává prostor mnoha spekulacím.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint