Hlavní obsah

Na titul ještě nemyslím, v Evropě se závody vyrovnají, tuší neudržitelný Hamilton

Šanghaj

Nadvláda stáje Mercedes v nové sezóně formule 1 nekončí. Čtvrtý závod v Číně ji naopak jen prohloubil. Průběžné vedení si stále udržuje Nico Rosberg, větší pozornost však na sebe strhává Lewis Hamilton. V Šanghaji vyhrál s přehledem a opanoval již třetí závod v řadě. „Je to výsledek tvrdé práce celého týmu. Ani se mi nechce věřit, jak je auto skvělé,“ jásal mistr světa z roku 2008 na stupních vítězů.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Britský pilot Lewis Hamilton ze stáje Mercedes se raduje z vítězství ve Velké ceně Číny v Šanghaji.

Článek
Fotogalerie

Rosbergovi zbyl už jen čtyřbodový náskok v průběžném pořadí, jeho stájový kolega se mu rychle přibližuje. Že by se po šesti letech znovu stal šampiónem?

„Abych byl upřímný, momentálně o titulu vůbec nepřemýšlím. Tři vítězství mě těší. Cítím, že každým závodem se umím zlepšovat a fyzicky i psychicky jsem silnější než kdykoliv předtím. Pro mě jsou to velmi důležité zprávy," řekl Lewis Hamilton v rozhovoru pro oficiální stránky formule 1.

„Ve sportu je to o mnoha psychologických válkách. Nico je velmi rychlý, a tak jsem rád, že jsem podal fakt dobré výkony. Velmi mě těší, že jsem v takovém fantastickém týmu," libuje si.

V Číně vyhrál druhý trénink i sobotní kvalifikaci a v neděli svou dominanci potvrdil. „No není to fantastické? Nemůžu být šťastnější..."

Nemohl uvěřit, že závod končí dřív, než měl

Zajímavá situace nastala v samém závěru. Šachovnicová vlajka se objevila již v 55. kole, tedy o jedno kolo dříve než měla. Tím pádem se za finální výsledek považuje pořadí po 54. kole, jak určují pravidla.

„Tušil jsem, že ještě nemůže být konec, ale na druhé straně jsem si myslel, že nemohli udělat takovou chybu. Mírně jsem zvolnil, ale v podstatě okamžitě jsem se vrátil do soutěžního módu. Nedal jsem šanci nikomu jinému, aby mi to vzal," směje se Hamilton.

Sám je zvědavý, jak se situace vyvine po návratu na evropskou půdu. „Bude to vyrovnanější. Uvidíme více soubojů - doufám, že za mnou. Ale boje mi nevadí, dokud je tedy auto tak fantastické. Jsem fakt velmi rád, že jsem v tomto týmu," opakuje Hamilton.

Reklama

Související témata: