Hlavní obsah

Schumacher obětí skandálu. Zloděj ukradl jeho lékařskou dokumentaci a nabízel ji k prodeji

Nechutný skandál kolem vážně zraněné legendy formule jedna Michaela Schumachera rozpoutal zatím neznámý pachatel, který ukradl lékařskou dokumentaci bývalého německého pilota. Zatímco se sedminásobný mistr světa intenzivně věnuje na klinice v Lausanne rehabilitaci po operacích hlavy a pěti měsících v kómatu, zloděj odcizil jeho lékařské zprávy a nabízel je k prodeji. Schumacherova manažerka krádež potvrdila, nikoli však to, že nabízená dokumentace je pravá.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Michael Schumacher.

Článek

Podle listu Bild už údajně dostala nabídku média v Německu, Anglii i Francii, prodejce za spis požadoval minimálně 60 000 švýcarských franků (asi 1,35 mil. korun). "Je to nechutné a šokující. Prodejce tvrdil, že se jedná o lékařské záznamy Michaela Schumachera. My nemůžeme posoudit, zda jsou pravé, ale fakt je, že byly ukradeny. Policie případ vyšetřuje," řekla dnes manažerka německého pilota Sabine Kehmová.

Policie incident vyšetřuje

Pětačtyřicetiletý sedminásobný mistr světa byl v kómatu od konce prosince, kdy po pádu při lyžování ve Francii narazil hlavou na skálu. Pět a půl měsíce ležel v nemocnici v Grenoblu, kde podstoupil dvě operace mozku. Před týdnem Kehmová vydala prohlášení, že už není v kómatu a byl převezen na univerzitní kliniku v Lausanne.

Kdy a jak ke krádeži došlo, není jasné. Policie vyšetřuje, zda nemohla být zkopírována data z počítače nemocnice v Grenoblu. Už dříve se prý k jeho nemocničnímu lůžku snažilo dostat několik lidí, aby Schumachera vyfotografovali nebo zjistili více informací o jeho zdravotním stavu, než se dostalo na veřejnost. Všechny zadržela ochranka.

"Krádež jsme ohlásili, vyšetřovací orgány se tím zabývají. Výslovně upozorňujeme, že dokumentace je přísně důvěrná, její nákup či publikace jsou zakázány a už bylo podáno trestní oznámení," dodala Kehmová.

Reklama

Související témata: