Hlavní obsah

Tým Sauber údajně vyplatí Van der Gardeho částkou 15 miliónů eur

Curych

Vysoké odškodné 15 miliónů eur zaplatí stáj formule 1 Sauber pilotovi Giedu Van der Gardemu ve sporu o právo závodit v seriálu mistrovství světa. Bývalý testovací jezdec by se tak měl po mimosoudním vyrovnání, o němž zatím informují pouze média, vzdát nároku na kokpit v Grand Prix.

Foto: Mark Dadswell, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Devětadvacetiletý Nizozemec zažaloval Sauber, že ho propustil protiprávně. Podle smlouvy měl pro tuto sezónu povýšit z pozice testovacího jezdce na závodního. Jenže švýcarský tým obměnil sestavu a angažoval jiné piloty, kteří pomohli strádající stáji lukrativními sponzorskými smlouvami.

Van der Garde se proto obrátil na soud, jenž mu dal za pravdu. Nakonec se ale startu ve víkendové Velké ceně Austrálie sám vzdal a podle švýcarských médií se nyní dohodl se Sauberem mimosoudně. Představitelé týmu konec sporu potvrdili, nikoli však detaily.

"Jsme rádi, že je tato záležitost vyřešena," konstatoval mluvčí Sauberu švýcarské televizi. "Zítra nebo pozítří informace zveřejníme," řekl manažer nizozemského pilota listu De Telegraaf.

Reklama

Související témata: