Hlavní obsah

Je silnější formule 1, nebo osm hromotluků ragby? Byl to vůbec fér souboj?

Osm pořízků hrajících ragby za anglický klub Bath na jedné straně, proti nim monopost formule 1, který váží jen 642 kilogramů, disponuje výkonem zhruba 800 koňských sil a za jehož volantem sedí zkušený závodník Daniel Ricciardo. Není to pro běžné smrtelníky až příliš velké sousto? Obě strany si to spolu rozdaly v mlýnu a výsledek této přetahované leckoho zaskočí.

Uspěje v mlýnu formule 1, nebo osm hráčů ragby?

 
Článek

O tom, že ragbisté nejsou žádná ořezávátka, jsme se mohli přesvědčit na loňském světovém šampionátu. V této neobvyklé výzvě ale ukázali, že svaly a kosti stačí i na nadupaný monopost, s kterým před čtyřmi lety Sebastian Vettel vyhrál celý šampionát.

Nejprve se musel vytvořit speciální přístroj, za který se postavilo osm nadupaných borců. Pak už se šlo rovnou na věc. Q výsledek mlýnu? Remíza! Ricciardova zadní kola se točila jako zběsilá, monopost málem zavařil, přitom dopředu se pohnul jen o centimetry.

„Moc si těchto sportovců vážím. Jsou velcí, silní a dokážou ustát obrovské rány, jelikož jsou součástí jejich sportu. V autě jsem se docela zapotil, když jsem viděl, jak mě banda těch hromotluků tlačí zpátky," řekl k výzvě Australan hájící barvy stáje Red Bull.

Reklama

Související témata: