Hlavní obsah

Srážka mercedesů v tichosti zametena pod stůl? Už je to minulost, odsekl Rosberg

Monte Carlo

Nečekaný průběh měla před dvěma týdny Grand Prix Španělska vozů formule 1 v Barceloně. Mercedesy Nica Rosberga i Lewise Hamiltona se po vzájemné kolizi vyřadily už v prvním kole a zajímavá zápletka byla na světě. Jak vypadá situace v paddocku před Velkou cenou Monaka?

Foto: Profimedia.cz

Nehoda dvou mercedesů Nica Rosberga a Lewise Hamiltona v Barceloně.

Článek

Po deseti závodech zvedl trofej nad hlavu někdo jiný, než pilot stříbrného šípu. Ve Španělsku triumfoval v 18 letech Max Verstappen a stal se nejmladším vítězem některé z Grand Prix F1.

Více ale zaujala srážka obou mercedesů, za kterou mohl trojnásobný světový šampión. Hamilton se pokusil předjet Rosberga, ale vjel mimo trať, dostal smyk a do štěrku s sebou strhl i německého parťáka. Už tak napjatým vztahům obou závodníků podobný incident ještě přitížil.

„Už je to minulost. Nebudu tady vykládat, jestli jsme nehodu řešili. Musí to zůstat interní záležitostí týmu," čílil se Rosberg v Monte Carlu, kde se jede další podnik mistrovství světa F1.

Vyjádření současného lídra šampionátu (100 bodů) je však v mírném kontrastu se slovy Lewise Hamiltona. „Je to v pořádku. V minulosti tady byla nějaká rivalita, ale šlo jen o respekt," líčil jednatřicetiletý Brit, který ztrácí na Rosberga 43 bodů.

„Diskuze je prospěšná, jako tým jsme to probírali už v Barceloně. S Nicem jsme si v klidu promluvili, víme, co se stalo a nemám pocit, že by mezi námi byl nějaký problém. Teď už se soustředíme jen na závodění," ujistil Hamilton.

Reklama