Hlavní obsah

Nuda u Red Bullu, Verstappen staví věže, Ricciardo se dal na fotbálek

Praha

Ještě deset týdnů zbývá do startu nové sezóny ve formuli 1. V neděli 26. března se v australském Melbourne naplno rozjede další ročník mistrovství světa a jezdci týmu Red Bull Racing se už nemohou dočkat.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen (vlevo) a Daniel Ricciardo.

Článek

Devatenáctiletý Max Verstappen a sedmadvacetiletý Daniel Ricciardo během zimní pauzy sice tráví hodně času fyzickou přípravou, jsou ale okamžiky, kdy se oba nudí. Zatímco Verstappen si během dlouhé chvíle skládá například věž z karet, Ricciardo hraje stolní fotbálek, nebo si čte.

Předsezónní testy monopostů má Red Bull Racing v plánu ke konci února. Do té doby jeho piloti musí zamakat pořádně na své fyzičce, neboť nové vozy by měly být mnohem náročnější na řízení. „Jedeme teď hodně silové tréninky a ty mě baví,“ prohlásil Ricciardo pro web Motorsport.com. „Dříve jsme se připravovali tak, abychom si udrželi nízkou váhu, prostě nic intenzivního, abychom nenabrali svalovou hmotu. To mi přišlo trochu nudné,“ přiznal australský závodník.

„Teď však můžeme v tréninku mnohem více makat a dovolit si nabrat nějaký ten sval. Je to sice náročnější, ale o to více nás to obohatí. Jsem celkem rád, že testování bude později, aspoň budu mít více času na pořádnou fyzickou přípravu. A to je důležité, neboť během roku nemáme moc prostoru na nějaký pořádný trénink,“ vysvětloval třetí muž celkového pořadí z minulé sezóny, který doufá, že se již brzy stane světovým šampiónem.

„Cítím, že jsem se ve formuli 1 už zabydlel, nyní však nastává klíčové období. Chtěl bych získat titul mistra světa a pokud se mi to povede s Red Bullem, bude to ideální scénář,“ uzavřel Ricciardo. A podobné myšlenky má i jeho kolega Verstappen, který již před časem prohlásil, že pokud bude mít vítězné auto, věří, že brzy šampionát vyhraje.

Reklama