Hlavní obsah

Kropicí vozy, do akce! Hamilton zůstal při testu mokrých gum trčet v garáži

Barcelona/Praha

Bez výrazného zapojení zatím nejrychlejšího týmu Mercedes se odehrála dopolední část posledního dne úvodních předsezónních testů formule 1 na okruhu v Barceloně. Mistrovská stáj ve čtvrtek u svého monopostu narazila na potíže s elektronikou a Lewis Hamilton zůstal se svým vozem v garáži. Celý den na Katalánském okruhu odpískala z bezpečnostních důvodů stáj Williams.

Foto: Albert Gea, Reuters

Opar vodní tříště za vozem Ferrari Kimiho Räikkönena.

Článek
Fotogalerie

"Výpadek elektroniky vozu způsobil, že jsem zůstal uvězněný v garáži. Rozhodli jsme se proto nevyjet a přijít věci na kloub," vysvětlil Hamilton na svém twitterovém účtu příčinu své absence. „Smůla, že jsem se nedostal na trať, uplynulé dny byly parádní. Už se nemůžu dočkat, až budu za týden opět za volantem," doplnil trojnásobný mistr světa.

Mercedes nicméně stačil závadu odstranit a Valtteri Bottas, který měl podle plánu vyjet na trať po obědě, stihl odkroužil ještě dopoledne osm kol.

Čtvrtek byl v Barceloně věnovaný testům pneumatik do mokra. Obloha nad okruhem byla sice vymetená, jezdci ale měli ty správné podmínky díky několika cisternám, které trať uvedly do stavu jako po prudkém lijáku. Časy proto byly pochopitelně pomalejší než v předešlých dnech, kdy se na hladkých gumách lámaly rekordy.

Dopolední maximum patřilo Kimimu Räikkönenovi s vozem Ferrari, který v souboji s chronometrem zaznamenal čas 1:22,305 min. Druhý čas zajel Romain Grosjean s vozem Haas a na třetí místo se vyšvihl Stoffel Vandoorne s vozem McLaren.

Pouze zaváděcí kolo absolvoval s vozem Toro Rosso Daniil Kvjat, po problémech ale zamířil do boxů a tým nakonec přistoupil k výměně motoru. Z bezpečnostních důvodů se rozhodlo vynechat celý závěrečný den testů v Barceloně vedení stáje Williams. Kontrola vozu po středeční nehodě Lance Strolla totiž odhalila závažnější poškození šasi. Mechanici nicméně v garáži nezaháleli a věnovali se už přípravě monopostu na příští týden, kdy se celý kolotoč F1 sejde v Barceloně znovu při druhém oficiálním testu před startem sezóny.

Motory na Katalánském okruhu budou řvát příští týden od 7. do 10. března. Úvodní podnik letošní sezóny, kterou tradičně otevře Velká cena Austrálie v Melbourne, se jede v neděli 26. března.

Testy F1 v Barceloně - čtvrtý den, dopolední program
1. Räikkönen (Fin./Ferrari)1:22,305 min.45 kol
2. Grosjean (Fr./Haas)+0,434 s49
3. Vandoorne (Belg./McLaren)+1,61335
4. Verstappen (Niz./Red Bull)+1,61543
5. Pérez (Mex./Force India)+2,58825
6. Hülkenberg (Něm./Renault)+2,66951
7. Giovinazzi (It./Sauber)+2,73237
8. Bottas (Fin./Mercedes)+14,2079
9. Kvjat (Rus./Toro Rosso)bez času1
10. Hamilton (Brit./Mercedes)bez času0

Reklama

  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články