Hlavní obsah

Doma si přál zazářit, po problémech však chtěl Ricciardo z Melbourne co nejdříve zmizet

Praha

Před domácími fanoušky se chtěl ukázat v co nejlepším světle. Po nepovedené Velké ceně Austrálie se však pilot F1 Daniel Ricciardo těšil, až z Melbourne odjede. „Raději odtud vypadneme,“ prohlásil jezdec Red Bullu.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Daniel Ricciardo.

Článek

Red Bull byl před začátkem sezóny považován za tým, který by mohl spolu s Ferrari mistrovskému Mercedesu zatápět. Avšak první velká cena nového ročníku mistrovství světa nedopadla pro stáj úplně podle jejich představ. Daniel Ricciardo závod nedokončil a Max Verstappen skončil pátý.

Frustrující to bylo hlavně pro Ricciarda, který se před domácími fanoušky chtěl předvést, avšak nakonec byl zklamaný. Vše začalo už sobotní kvalifikací, při níž sedmadvacetiletý Australan havaroval a mechanici mu museli měnit převodovku. Kvůli tomu měl v nedělním závodě startovat z patnáctého místa.

Avšak cestou na startovní rošt se Ricciardův monopost zastavil a do závodu vyrazil až o dvě kola později než ostatní piloti. To však nebylo všechno, co se domácímu borcovi přihodilo. V polovině závodu musel kvůli problémům s motorem odstoupit.

„Raději odtud vypadneme,“ prohlásil smutný Ricciardo. „Byl to velmi dlouhý týden. Cítím se mizerně hlavně kvůli fanouškům. Od soboty se to nabalovalo jako sněhová koule,“ líčil webu Autosport.com třetí muž loňského světového šampionátu.

„Už ztráta pěti míst po kvalifikaci byla špatná, jenže pak přišly další problémy. Jezdil jsem sice se ztrátou několika kol, avšak pořád jsem sbíral data, takže to nebyl promarněný čas. Pak se ale něco stalo, nejspíš s tlakem paliva a vše se v podstatě vypnulo. Neměl jsem možnost s tím něco udělat,“ vysvětloval dál.

„Jsem zklamaný. Je to ale první závod, tak doufám, že se z něj poučíme. Vyspím se z toho a namotivován pojedu na další závod do Číny,“ uzavřel Ricciardo.

Reklama