Hlavní obsah

Trojnásobný světový šampión F1 očekává nejvyrovnanější souboj o titul

Šanghaj/Praha

Po dvou Velkých cenách ve formuli 1 mají stejný počet bodů. Nedělní GP Číny ovládl Lewis Hamilton a v průběžném pořadí se dotáhl na Sebastiana Vettela, který tady dojel na druhém místě. „Myslím si, že co se týče šampionátu, tak to bude letos hodně těsný souboj, možná nejvyrovnanější, jakého jsem se účastnil,“ prohlásil Hamilton.

Foto: Aly Song, Reuters

Lewis Hamilton oslavuje vítězství ve Velké ceně Číny.

Článek

Ze svého čtyřiapadesátého vítězství v kariéře byl nadšený. „Bylo to neuvěřitelné. Musím poděkovat celému týmu,“ prohlásil na tiskové konferenci po závodě Lewis Hamilton. Bylo to těžké pro nás všechny. Nikdo nevěděl, které pneumatiky budou nejlepší,“ vysvětloval pilot Mercedesu.

„Vyjeli jsme na rošt na přechodných, poté jsme je vyměnili za suché, na těch to ale nešlo. Takže jsme nakonec startovali na přechodných, a to bylo náročné. Většina trati byla suchá, zatáčky ale mokré, takže udržet vůz na trati a zároveň se starat o pneumatiky nebylo vůbec jednoduché,“ líčil dál dvaatřicetiletý závodník, co ještě více umocnilo jeho radost z prvenství.

„Jsem na každého ze svého týmu hrdý,“ dodal Brit, který je spolu se Sebastianem Vettelem v čele průběžného hodnocení šampionátu. Jeho rival z Ferrari ve Velké ceně Číny dojel druhý, a tak Hamilton letos očekává napínavé bitvy a velice vyrovnaný souboj o titul.

„Se Sebastianem jsme měli hodně podobné časy. Kdyby nebylo safety caru, byl by ještě více za mnou,“ přiznal trojnásobný mistr světa. „Myslím si, že co se týče šampionátu, tak to bude letos hodně těsný souboj, možná nejvyrovnanější, jakého jsem se účastnil. Těším se na to,“ uzavřel Hamilton.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint