Hlavní obsah

Kvůli hmotnosti vozu riskuje dehydrataci. Trojnásobný mistr světa během závodů nepije

Pro vítězství je schopen udělat vše. Lewis Hamilton přiznal, že během závodů už s sebou nevozí lahev s pitím, aby jeho monopost nebyl příliš těžký. Avšak po poslední Velké ceně Španělska na něm bylo vidět, že je dosti vyčerpaný.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lewis Hamilton se raduje z vítězství ve Velké ceně Španělska.

Článek

Minimální limit vozu pro letošní rok je sedm set dvacet osm kilogramů. Mercedes byl počátkem sezóny nad tímto limitem, a protože každé kilo dole, se projevuje zrychlením, snaží se tým, aby vůz co nejvíce shodil. Jenže nejde to tak rychle a šampionát je díky soubojům Mercedesu a Ferrari velmi vyrovnaný, a tak Lewis Hamilton přišel s tím, že s sebou nebude vozit pití.

„Hodně záleží na tom, jaký typ závodu to je. Někdy šetříte palivo jako třeba v Rusku.Tady ve Španělsku jsem jel ale od první zatáčky až do konce naplno. Byl to těžký závod. Sebastian Vettel nasadil vražedné tempo,“ vysvětloval Hamilton po vítězství v Barceloně na webu Autosport.com.

„Proto už s sebou nevozím ani žádný nápoj, abych tím nezvýšil hmotnost,“ přiznal dvaatřicetiletý Brit. Letošní vozy jsou však fyzicky náročnější na řízení, a tak se hodně lidí shoduje, že Hamilton riskuje dehydrataci. Po závodě na něm bylo poznat, že je vyčerpaný, a i on sám přiznal, že toho měl dost.

„Moje tepová frekvence byla na maximu. Když jsem vystoupil z auta, tak to šlo. Když jsem poté skočil na svůj tým, tak nevím, jestli bych zvládl ještě další skok, už jsem byl hodně unavený,“ dodal trojnásobný mistr světa, který je ale za letošní napínavé bitvy s Vettelem rád. „Takhle má vypadat motorsport. Je úžasné závodit proti tak skvělému pilotovi,“ uzavřel Hamilton.

Reklama