Hlavní obsah

Comeback s komplikacemi! Button v přípravě na GP v Monaku skončil s vozem dvakrát v bazénu

Již o tomto víkendu se uskuteční nejprestižnější závod formule 1, Velká cena Monaka. A chybět nebude ani vítěz tohoto podniku z roku 2009 Jenson Button, který u McLarenu nahradí Fernanda Alonsa, jenž se rozhodl zkusit slavnou trať 500 mil v Indianapolis.

Foto: www.jensonbutton.com

Jenson Button.

Článek

Od formule 1 si dal Button na rok pauzu a věnoval se hlavně svému velkému koníčku, triatlonu. Když ale jeho bývalý kolega z týmu Fernando Alonso oznámil, že nepojede prestižní Velkou cenu Monaka, neváhal a přijal nabídku McLarenu opět usednout do monopostu F1. „Vrátit se do Monaka, to je pro závodníka sen, už cítím to nadšení,“ prohlásil před časem sedmatřicetiletý Button.

Britský pilot ale překvapivě odmítl minulý měsíc možnost zkusit si nový vůz při testech v Bahrajnu a přednost dal simulátoru. Na něm pilně trénoval a nevyhnuly se mu ani kuriózní nehody. „Ze začátku jsem z auta neměl moc dobrý pocit,“ přiznal na webu Motorsport.com. „Když jsme ale udělali nějaké změny v nastavení, je to mnohem lepší a vyhovuje to i mému stylu jízdy,“ vysvětloval mistr světa z roku 2009.

„Také se mi už dvakrát podařilo spadnout u přístavu do bazénu. Snad se mi to nestane doopravdy,“ přál si. „Po zatáčce Sainte Devote jedete do kopce, vyletěl jsem z pravé strany a kutálel se. Tohle se mi ještě nikdy na simulátoru nestalo. Naštěstí ten pád nebyl tak velký jako ve skutečnosti, ale i tak pocítíte nárazy a nějaké to přetížení,“ líčil karambol Button, který věří ve zlepšení letošních výkonů McLarenu.

„Bylo skvělé vidět, jak se Fernandovi dařilo v kvalifikaci v Barceloně. Sedmé místo bylo opravdu velkým krokem vpřed. V Monaku budeme mít další novinky, takže jestliže Alonso ve Španělsku dokázal zajet sedmý čas, máme se v Monaku na co těšit,“ uzavřel Jenson Button.

Reklama

Související témata: