Hlavní obsah

Španělská kráska by přivítala ženský šampionát formule 1, její kolegyně nápad zkritizovaly

Praha

S myšlenkou, že by ženy mohly mít vlastní světový šampionát formule 1, přišel už před časem Bernie Ecclestone. Carmen Jordáová se už tehdy vyjádřila, že by tuto možnost přivítala a nyní sama toto téma opět otevřela. „Věřím, že ženský šampionát by nám dal šanci dosáhnout našich cílů,“ říká devětadvacetiletá Španělka.

Foto: Profimedia.cz

Carmen Jordá.

Článek

Ženský šampionát formule 1? Myšlenka, která se líbí Carmen Jordáové. Devětadvacetiletá závodnice totiž na jedné akci prohlásila, že není férové, když jsou ženy srovnávány s muži, protože nikdy nemohou dosáhnout stejné úrovně. Svůj názor pak ještě doplnila na sociálních sítích.

„Věřím, že ženský šampionát by nám dal šanci dosáhnout našich cílů a soupeřit za stejných podmínek jako tomu je i v jiných sportech,“ napsala na Twitter. Její nápad však u jejích kolegyň překvapivě vyvolal odmítavé reakce. „Nemohu souhlasit. Omlouvám se, je to nesmysl,“ napsala Sophia Floerschová, německá závodnice.

„To neví, že Christina Nielsenová byla právě podruhé v kariéře korunována šampiónkou IMSA ve třídě GDT?“ ptá se Pippa Mannová, Britka jezdící v americké sérii IndyCar. „Proč by měl někdo omezovat ostatní? Věřím, že můžeme závodit na nejvyšší úrovni a že jsme schopné dosáhnout čehokoliv, co jsme si umanuly,“ zareagovala Tatiana Calderónová, vývojová pilotka Sauberu.

Zatím poslední ženou, která závodila ve formuli 1, je Giovanna Amatiová. Italská pilotka v roce 1992 působila u stáje Brabham a zúčastnila se tří velkých cen. Avšak v Jihoafrické republice, Brazílii ani Mexiku se jí nepodařilo do závodu kvalifikovat. A tak formule 1 stále čeká na ženu, která by se prosadila.

Reklama

Související témata: