Hlavní obsah

Světoví šampióni kritizují Velkou cenu Monaka. Nuda, vraťte fanouškům peníze, říkají

Monte Carlo/Praha

Kdepak zábava, spíš velká nuda. Taková byla podle jezdců formule 1 nedělní Velká cena Monaka. Závod ovládl i přes problémy s monopostem Daniel Ricciardo z Red Bullu, který po celou dobu před sebe nikoho nepustil. „Jen jsme kroužili, nebylo to skutečné závodění,“ stěžoval si Lewis Hamilton.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Jezdci formule 1 si stěžují na Velkou cenu Monaka.

Článek

Zatímco Daniel Ricciardo měl z vítězství ve Velké ceně Monaka neskutečnou radost, jeho soupeři závod zkritizovali, jak to jen šlo. „Od šestého kola jsme jen kroužili, a to doslova. Nebylo to skutečné závodění,“ prohlásil na webu BBC Lewis Hamilton. „Pro všechny to bylo velice nudné,“ dodal třiatřicetiletý pilot Mercedesu.

„Monako je závod s největší atmosférou, škoda jen, že taková nebývá i velká cena,“ zamýšlel se čtyřnásobný světový šampión, kterého v jeho názoru podpořil i Fernando Alonso. „Bylo to extrémně nudné. Možná to byl nejnudnější závod v historii,“ říkal zklamaně šestatřicetiletý jezdec McLarenu.

„Žádný safety car, žádné žluté vlajky. Bez nich je to nuda. Jen jsme odstartovali ze svých pozic z kvalifikace a na těch se jelo až do cíle,“ uvedl dvojnásobný mistr světa s tím, že divákům by se za takovouto podívanou měla vrátit část peněz za vstupenky.

„Moc se toho nestalo, jeli jsme ve vláčku. Ten, kdo jel v čele určoval rychlost a my ostatní jsme to odkroužili. Abych řekl pravdu, byla to opravdu nuda,“ přidal se jezdec Ferrari Kimi Räikkönen k Hamiltonovi a Alonsovi. „Tahle trať by se měla pozměnit,“ uzavřel lídr šampionátu Hamilton.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články