Hlavní obsah

Motocyklový mistr světa Hayden zatajil zranění

LONDÝN

Motocyklový závodník Nicky Hayden si dojel pro premiérový titul mistra světa v královské kubatuře MotoGP s poraněným ramenem. Pětadvacetiletý Američan si zranění přivodil, když jej v předposlední Velké ceně v Portugalsku srazil týmový kolega Dani Pedrosa, a před konkurencí vážnost situace zatajil. Nyní jej zřejmě čeká operace.

Článek

Podle stránky motogp.com Hayden zrušil plánované testy na závěr sezony ve španělském Jerezu a vrátí se do Spojených států, aby se mu lékaři na rameno podívali. "Termín případné operace nebyl stanoven, možná mu doktoři vyjmou kovovou destičku, kterou má v rameni z dřívějška," uvádí se na webu.

Jezdec z Kentucky si nechal zranění z Estorilu pro sebe. Bál se lékařů, aby mu start ve Valencii nezakázali a aby neposkytl psychickou výhodu pro italského konkurenta v boji o titul Valentina Rossiho. Pětinásobný šampion vstupoval do posledního závodu s náskokem osmi bodů, ale na konci října ve Valencii po ojedinělé vlastní chybě upadl.

"S tím zraněním jsem jel ve Valencii, ale adrenalin mi nedovolil na to myslet. Od té doby jsem rameno otestoval a není to dobré," řekl Hayden s tím, že dnes odletí domů do USA na Den díkůvzdání. "A aby se mi na to doktoři mrkli," dodal šampion.

Reklama