Hlavní obsah

Hrozivý pád a obrovské neštěstí. Brazilský motokrosař tragicky zahynul během závodu

Malá chyba ho stála život. K velké tragédii došlo během motokrosového závodu v Brazílii. Šestadvacetiletý jezdec Edjarde Hipólito na jednom ze skoků ztratil kontrolu nad svým strojem. Motorkář po pádu utrpěl vážná zranění, kterým podlehl.

Foto: Sport.cz

Brazilský motokrosař Edjarde Hipólito tragicky zahynul během závodu v městě Sao Pedro.

Článek

K neštěstí došlo ve městě Sao Pedro v severovýchodním státě Rio Grande Norte. Video zachycuje Hipolíta, jak na jednom ze skoků nekontrolovatelně letí vzduchem. Po dopadu na přední kolo se závodník snaží motocykl vybalancovat, ale jeho snaha je marná a po pár metrech spadne v plné rychlosti na závodní plochu.

Na nahrávce je slyšet reakce diváků, kteří po jeho hrozivém karambolu vyděšeně vykřiknou. Fanoušci vběhnou na trať a snaží se nehybného motokrosaře dostat do bezpečí. Jeden z nich pak z dráhy odváží Hipolítovu motorku, aby neohrozila další závodníky.

Ani rychlá reakce diváků bohužel mladíka nezachránila, podle informací místních médií Hipolíto zemřel v sanitce během převozu do nemocnice. Jeho čtrnáctiletý kamarád Gyscard Bernardo místním novinářům řekl, že závodník byl zkušeným jezdcem.

„Závodil od čtrnácti let a byl vítězem celostátního šampionátu, znal jsem ho od malička," řekl na adresu motokrosaře.

Reklama