Hlavní obsah

Tragédie. Motocyklový šampion zemřel při nehodě na známé akci

Tragédie! Motocyklový šampion Carlin Dunne zemřel po bouračce nedaleko cíle na 97. ročníku akce Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb. Šestatřicetiletý závodník přitom čtyřikrát závod vyhrál, tentokrát ale nezvládl svou Ducati Streetfighter V4 nedaleko cíle a následný karambol nepřežil. Informaci zveřejnil list Colorado Springs Gazette.

Foto: Sport.cz

Tragédie! Motocyklový šampion Carlin Dunne zemřel po bouračce nedaleko cíle na 97. ročníku akce Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb.

Článek

„Truchlíme nad tragickou smrtí Carlina a zůstane navždy v našich srdcích jako součást rodiny Pikes Peak International Hill Climb," uvedli organizátoři závodu v prohlášení.

„Carlina si bude každý pamatovat jako laskavého rádce, který měl soutěživého ducha. Byl to milý a přemýšlivý člověk, který udělal dojem na každého, s kým se potkal. Vždy si budeme pamatovat jeho nakažlivý úsměv a jeho opravdovou lásku ke sportu," stojí dále v prohlášení pořadatelů.

Jason Chinnock, generální ředitel společnosti Ducati Severní America, řekl, že on a jeho společnost jsou zničení ze zprávy, která přišla. „Neexistují žádná slova, která by mohla popsat šok a smutek, jaký v současné chvíli cítíme. Carlin byl součástí naší rodiny a jedním z nejskvělejších lidí, jaké jsme kdy poznali," uvedl Chinnock.

„Jeho duch bude pořád s námi, stejně jako nikdy nezapomeneme na to, jak miloval motocykly. Jeho odchod pro nás všechny znamená obrovskou ztrátu," dodal.

List Colorado Springs Gazette oznámil, že v místě nehody měli jezdci problémy celý den. Nakonec vše skončilo tragicky. Podle zmíněného listu si závod vybral už sedmou lidskou oběť.

Reklama