Hlavní obsah

Hvězda trpí bolestmi. Na vozíku spřádá plány na novou výzvu

Trpí bolestmi, ale rve se s osudem. Freestyle motokrosový šampion Libor Podmol si před dvěma měsíci zlomil obě nohy, podstoupil několik operací a bylo jasné, že na závodění musí na nějaký čas zapomenout. Funguje na vozíku, ale v hlavě spřádá plány, jak být co nejrychleji zpátky na motorce. „Každý den dávám nohy do magnetického tunelu, jím spoustu doplňků, které by mi měly pomoci, jako třeba houby ze Sibiře či z Himalájí," prozrazuje Podmol. K tomu maká si činkami a chystá se na novou výzvu.

Foto: Archiv Libora Podmola

Freestyle motokrosař Libor Podmol musí na divoké triky na motocyklu po vážném zranění zatím zapomenout.

Článek

Nejlepší český freestyle motokrosař se dává dohromady po děsivém karambolu, kdy během závodu mistrovství světa v Mnichově dopadl z výšky a ošklivě si polámal nohy. Od té chvíle je v péči lékařů, podstoupil operace a v nohách má momentálně jednačtyřicet šroubů i čtyři ocelové pláty. Závodník zvyklý na divoké triky ve výšce je odkázaný na pohyb na vozíku, navíc pořád cítí bolesti.

„V životě jsem nic takového nezažil. Může za to moje pravá noha, která mi při pádu explodovala. Jak se kosti rozdrtily, tak s sebou vzaly bohužel nerv," vzpomínal na drsné chvíle Podmol. „Noha neustále bolí, připadám si, jak kdybych byl celý den na tetování," popsal, jaké trable má. Ani vážná zranění mu ale nezbránila v tom, že posiluje.

Foto: Archiv Libora Podmola

Jednačtyřicet šroubů a čtyři ocelové pláty. Freestyle motokrosař Libor Podmol má po ošklivém karambolu obě nohy sešroubované.

K tomu všemu píše na sociální sítě a také rozepsal třetí díl své knihy. „Má název cesta na Dakar. Jsem teprve u první kapitoly, ale tenhle díl má zápletek k zamyšlení opravdu hodně," navnadil fanoušky několikanásobný vítěz X-Games.

Ujít si ale nenechá ani tréninky svého bratra Filipa. Ten za něj převzal závodnickou štafetu. V květnu přeskočil jako první jezdec na motorce slavný Taxisův příkop v Pardubicích. A teď se chystá na další šílenost. V rámci akce „Překonávání Gravitace" na brněnském výstavišti předvede ako první Čech dvojité salto na motorce pod širým nebem.

Foto: Archiv Libora Podmola

Český freestyle motokrosař Libor Podmol se dává dohromady po ošklivém karambolu, kdy si zlomil obě nohy. Zatím funguje na vozíku, tréninky svého bratra Filipa si ale ujít nenechá.

„Bude to další velká show pro náš tým. Já se také zúčastním, budu totiž všechno moderovat," těší se Libor Podmol na akci, která se uskuteční 27. července. „I když jsem znervózněl, když jsem zaslechl, že dorazí také Leoš Mareš."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články