Hlavní obsah

Podmol začal trénovat na Dakar. Letos si při něm vyzkouší hodně netradiční roli

Fanoušci žasnou nad jeho triky na motocyklu, které předvádí v nabitých halách, teď si ale český závodník Libor Podmol určil novou metu. Chce se objevit na slavné Dakarské rallye. Už má doma motocykl pro dálkové soutěže. Letos mu ale nedovolí start zranění, tak bude Dakar alespoň pravidelně komentovat na sociálních sítích.„Myslím, že v Saúdské Arábii se bude dít řada zajímavých věcí. Pro fanoušky budu natáčet videa s mými pohledy. A samozřejmě budu fandit českým zástupcům," prohlásil Podmol, který v lednu představí také svůj workoutový program Podmol Get Fit.

Foto: Foto: Libor Podmol

Freestyle motokrosař Libor Podmol má velké plány, za rok se chce objevit na startu slavného Dakaru.

Článek

Elitní freestyle motokrosař na Dakarské rallye? Už za rok se může tato unikátní událost stát skutečností. A Libor Podmol nehodlá nic podcenit. V současné době už vlastní dakarský speciál, motorku Husqvarna 450.

„Domluvil jsem se přímo s fabrikou, kterou reprezentuji ve freestyle a ve Step Upu. Tyto motorky se vyrábí pro dakarské týmy a je těžké je získat. Koncem prosince mi od nich přišel mail, že jim jedna zbyla, ale že se musím během dne rozhodnout. Tak jsem musel běžet co nejdříve do banky," popisoval Podmol, vítěz prestižních X-Games a mnoha závodů mistrovství světa. „Už jsem také naplánoval v rámci přípravy účast na několika menších dálkových závodech," prozradil.

Jako první fázi v přípravě bere sledování Rallye Dakar 2020. Pro fanoušky bude různé situace rozebírat na sociálních sítích. „Jsem v kontaktu s českými týmy a jezdci, budu se snažit přinést originální pohledy na dění při závodu," dodal Podmol, který bude vysílat sestřihy vždycky jednou za tři dny na svém Facebooku a Instagramu.

Proč to s účastí na Dakaru neklaplo už letos? Vysvětlení je jednoduché. Podmol se stále léčí z vážného zranění. Poslední větší vyšetření absolvoval začátkem listopadu. „Rentgen bohužel nedopadl nějak dobře. Byla mi doporučena další operace, ale já jsem si vyžádal dva měsíce na to, abychom to zkusili zahojit konzervativně. A hlavně jsem chtěl dokončit Podmol Get Fit, kterému jsem obětoval spoustu energie a kdybych šel na operaci, neměl bych šanci ho doladit. Jedná se o motivační program pro všechny," poznamenal nejlepší český freestyle motokrosař.

Workoutový program kombinuje Podmolovy letité zkušenosti s cvičením, rady profesionálů v oblasti tréninku, fyzioterapie a jógy. „Prozrazuji v něm mé tajemství, jak být ve formě. Za moji kariéru jsem vyzkoušel řadu různých tréninků i pomocí úzce specializovaných profesionálů," popsal freestyle motokrosař produkt, který obsahuje celkem 21 unikátních videokurzů pro každého, kdo hledá novou motivaci, sebepoznání nebo chce shodit pár kilogramů.

Reklama

Související témata: